Publicat el 22/04/2014

El passat 10 d’abril passat Xavier Godàs i Xavier Yelo, Alcalde i Regidor de Cultura de Vilassar de Dalt , i Pep Mínguez i Glòria Peruga, en nom del Festival Revela-T, van rubricar un conveni per mitjà del qual el consistori brindarà suport econòmic, humà i material a la celebració de l’edició d’enguany d’aquesta activitat. En el document l’Ajuntament indica que “valora l´interès públic col•lectiu que té aquest projecte i estima que la celebració d’aquest festival pot ajudar a la projecció internacional de Vilassar i el Maresme”.
En concret la col·laboració estipula que el consistori farà una aportació econòmica per a despeses generals i tramitarà una subvenció finalista a la Diputació de Barcelona per ampliar la col•laboració econòmica institucional. També es compromet a oferir suport logístic per mitjà de la dedicació d’un administratiu del Museu Arxiu que ampliarà el seu horari per ocupar-se de gestions pròpies del Festival.
L’acord també estipula la cessió d’un seguit d’espais per tal que acullin exposicions durant el festival (alhora que n’assumirà les tasques posteriors de neteja): el Museu Arxiu, la nau nova de can Manyer, la sala polivalent de can Rafart, la sala de plens de l’Ajuntament, el Parc de can Rafart i la sala d’Exposicions de la Massa de comú acord amb l’entitat. Així mateix, l’Ajuntament facilitarà el muntatge de carpes a can Rafart i cedeix gratuïtament material auxiliar (taules, tarimes, cadires i plafonatge), alhora que garantirà la seguretat dels estands.
El conveni també abasta els àmbits de la comunicació i l’educació: un dels punts de l’acord estableix que l’Ajuntament de Vilassar de Dalt posa a disposició de l’organització els mecanismes municipals de difusió de les activitats: web, butlletí, ràdio així com la interlocució amb mitjans de més ampli espectre (en aquest sentit la Regidoria de Comunicació assumeix l’anunci previst a les emissores d’abast nacional). I, d’altra banda, l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Educació, promourà la realització de diferents cursos de fotografia a les escoles del municipi.
L’organització considera molt valuós el compromís del consistori per a la celebració del Festival Revela-T, l’únic festival de fotografia analògica del món. El festival se celebrarà entre els dies 26 al 30 de maig a Barcelona i del 30 de maig a 1 de juny a Vilassar de Dalt i s’han programat fins a 20 exposicions, tallers i seminaris a més d’un seguit de convocatòries populars i lúdiques. Les primeres dues exposicions que podran visitar-se –i que s’inauguraran ja el 26 d’abril en plena celebració de la Festa Major dels Sants Màrtirs- recullen, d’una banda, els fons analògics de dues de les galeries més emblemàtiques de Barcelona, la Valid Foto i la Tagomago, i de l’altra, una antologia del prestigiós J.Mª Ribas Prous.
Però el festival mostrarà també treballs d’Aleix Plademunt, Paola de Grenet, Ramon Casanova, Xose Gago, Lola Montserrat, Salva Lopez  o Lea Tyrallovà, juntament amb tallers i seminaris com els que faran el mateix llan Wolff, Quinn Jacobson o Juan Manuel Castro Prieto. També hi haurà trobades de col·lodionistes, exposicions als comerços , un “Fotomercat” i una fira comercial a Can Rafart.
 
Més informació a
www.revela-t.cat i premsa@revela-t.cat
 

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Servei de neteja Pere i Angel
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon