Publicat el 02/06/2014

Les properes setmanes coincideixen les commemoracions del  Dia Internacional del Medi Ambient (5 de juny) i la Setmana de l’Energia Sostenible Europea  (del 23 al 29 de juny). Per aquest motiu, l’Ajuntament, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de l’Energia desenvoluparà una sèrie d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i difondre informació sobre la importància de l´eficiència i l´estalvi energètic.
La Setmana de l’Energia és una campanya creada per una iniciativa col·lectiva, realitzada conjuntament amb diferents empreses i entitats, que té l’objectiu de conscienciar a la societat sobre la importància de l’estalvi i l’eficiència energètica per poder avançar cap a un escenari de consum energètic responsable i que permeti complir amb els objectius marcats per la Unió Europea.
El dissabte 14 de juny, de 10 a 12h s’instal·larà a la Plaça de la Sardana l’inflable Saltem amb energia, un recurs lúdic adreçat a nens i nenes de 3 a 12 anys pensat per fomentar l’estalvi energètic i les energies renovables.
D’altra banda, el 30 de juny, de 18 a 20:30h, els nenes i nenes de 3 a 8 anys podran conèixer, a través del joc L’energia en un dia, quines són les seves activitats quotidianes que requereixen despesa energètica i quines altres opcions hi ha.
Paral·lelament, es repartirà el díptic Saps com estalviar energia? que inclou diversos consells per estalviar energia elèctrica a casa, un qüestionari sobre l’electricitat que consumim i informació sobre els avantatges de l’estalvi elèctric.
Cal recordar que al 2010 el Ple municipal va aprovar l´adhesió de l´Ajuntament al Pacte d´Alcaldes i Alcaldesses contra el canvi climàtic, una iniciativa de la Unió Europea com a mecanisme de participació de la ciutadania en la lluita contra l´escalfament de la Terra.

Deixa un comentari