Publicat el 28/05/2018

En el ple del mes de maig de Premià de Mar es van aprovar les propostes que havia presentat la Comissió del Nomenclàtor d’Espais Públics i Equipaments per a la denominació de diversos indrets de la vila, entre els quals els nous vials del port

La primera d’aquestes propostes aprovada va ser denominar amb el nom de plaça de Can Boter l’espai públic ubicat a la cruïlla de la Gran Via de Lluís Companys amb la Riera de Premià. L’acord recull que a la plaça s’hi instal·larà algun element de mobiliari urbà que recordi que antigament aquest lloc era conegut com Les Gallines Blanques, pel nom popular que rebia la masia de Can Boter que s’hi ubicava.

La segona proposta era posar el nom de Parc de l’1 d’octubre de 2017 a l’espai verd que hi ha davant de la pista esportiva Voramar i entre els carrers d’Antoni Gaudí-Riera de Mar-Circumval·lació. L’origen d’aquesta proposta va ser una moció d’ERC-JxP aprovada al ple de febrer.

Els altres dos espais el nom dels quals es va oficialitzar al Ple de maig van ser El Caminet, el vial que transcorre entre el Camp Municipal de futbol i el cementiri enllaçant la Riera de Premià amb el carrer de la Plaça, i el carrer de la Vil·la Romana, nom que rep el tram superior del carrer de Santiago Rusiñol, entre el torrent de la Font Sana i el carrer d’Enric Granados, on es troba l’entrada del Museu Romà.

Nous vials del port

En el mateix punt del Ple es van aprovar la denominació dels nou vials i espais públics del port. Aquest seran Passeig Marítim, Passeig del Moll, avinguda de les Roques d’en Ponç, avinguda de les Amèriques, carrer de la Barca de Mitjana, carrer dels Pilots de Mar, carrer del Negrall, plaça de la Roca de la Balena i placeta del Regaló. Aquests noms recullen noms històrics i geogràfics que recorden la relació de la vila amb el mar, i que la Comissió de Nomenclator i Espais Públics va creure convenient rescatar per a la memòria local.

La denominació del Parc de l’1 d’octubre de 2017 es va aprovar amb els vots favorables del PDeCat, Crida Premianenca i ERC-JxP, els contraris de C’s, PSC i PP, i l’abstenció d’ICV-EUiA-E. La resta de propostes es van aprovar amb els vots de tots els grups municipals.

Deixa un comentari