Publicat el 23/05/2014

L’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona ha iniciat aquesta setmana el primer tractament de fumigació de totes les palmeres de la ciutat, unes 772 unitats. En total, a llarg de l’any es realitzaran quatre tractaments preventius de fumigació més els tractaments curatius que es van realitzant a les palmeres afectades per la plaga, al juliol, setembre i octubre.
L’objectiu d’aquests tractaments és evitar la possible expansió de l’escarabat morrut i el deteriorament d’aquests arbres. La intervenció també servirà per acabar d’avaluar l’estat de les palmeres i detectar si hi ha nous casos d’afectació i si les que tenien alguna afectació per la plaga evolucionen correctament o cal fer alguna actuació addicional.
Seguint amb la lluita contra l’escarabat morrut, l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat va instal·lar, a finals de setembre del 2012, un conjunt de trampes arreu de la ciutat per a la captura d’escarabats morrut amb l’objectiu d’estudiar la propagació d’aquesta plaga per la ciutat i capturar els exemplars evitant que acabin infestant més palmeres. L’any 2013 es van arribar a capturar un total de 606 exemplars. Segons les dades recollides, els llocs on es troben més exemplars són als barris de Montigalà, Mas Ram i Casagemes. Enguany, el recompte d’exemplars és de 111 exemplars, de les quals són totes femelles.


La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha destacat que “els tractaments estan funcionant de forma satisfactòria i, de moment, no consten noves infestacions d’exemplars tot i que s’està avaluant l’estat de cadascuna de les palmeres mentre avança la fumigació”. Egea ha afegit que “les trampes també ajuden notablement a reduir les possibles infestacions ja que els exemplars capturats ja no posaran ous i no es reproduiran”.

Deixa un comentari

Meslloc
Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2