Publicat el 06/06/2014

Amb la voluntat d’involucrar la població i conscienciar-la sobre com cal actuar per prevenir incendis i pal·liar els seus efectes, l´Ajuntament ha distribuït a totes les llars del municipi, un suplement amb les principals recomanacions que cal tenir en compte per prevenir incendis.
Aquest estiu fa 20 anys del devastador incendi de la muntanya de la Conreria que va afectar una bona part de la zona forestal del municipi. La situació ha canviat molt des que es va produir aquell dramàtic incendi, malgrat tot, ensurts com el que es va produir el 26 de gener a Can Comulada, recorden que no es pot abaixar la guàrdia i que cal extremar les precaucions.
Amb la voluntat d’involucrar la població en aquesta lluita i conscienciar-la sobre com cal actuar per prevenir incendis i pal·liar els seus efectes, l´Ajuntament ha distribuït a totes les llars del municipi, un suplement de vuit pàgines amb les principals recomanacions que cal tenir en compte per prevenir incendis.  L’edició d’aquest butlletí extraordinari és una mesura de sensibilització que se suma a les actuacions preventives i als operatius de vigilància i control que es posen en marxa a partir d’aquest mes de maig al municipi.


Manteniment de franges i camins
L’Ajuntament preveu enllestir la primera quinzena de juny els treballs de neteja de les franges de protecció perimetral. Les feines, que es van iniciar el 15 de maig, es concentren enguany als barris de Can Comulada, Nova Alella i Mas Coll. Al manteniment de les franges existents, aquest any s’afegeix l’obertura de nous trams: al torrent del Fonoll, al torrent dels Averns i Can Pufarré i al Camí de de la Capella, a Mas Coll.
A la neteja de franges perimentrals, a la qual es destinen més de 13.000€, s’afegeixen les tasques de manteniment de camins del Pla de Prevenció d’Incendis (PPI). Enguany s’actua en quatre camins: la pista que uneix Can Comulada i Mas Coll; la del carrer Empordà de Mas Coll fins al a pista carenera; la d’Alella Parc fins al coll de Font de Cera i la que uneix la pista carenera del Maresme amb la del Vallès Oriental pel coll de la Font d’en Gurri.


Posada al dia dels hidrants
A més de les feines de revisió i posada al dia de tota la xarxa d’hidrants del municipi que es realitza cada any, l’Ajuntament destinarà engunay 35.000€ a la construcció d’un nou hidrant al final de l’avinguda del Mil•lenari, que estarà connectat directament al dipòsit municipal d’aigua de Can Comulada. A més, d’acord amb el cos de Bombers i la Diputació, es prioritzaran i senyalitzaran un seguit d’hidrants de les urbanitzacions i de les seves vies d’accés, per facilitar la localització i l’arribada en cas d’emergència.
Actualització dels plànols del PAM i PPI
L’Ajuntament també treballa en l’actualització dels plànols del PAM i del PPI, conjuntament amb el cos de Bombers i la Diputació de Barcelona. Els canvis  i permetran tenir la informació digitalitzada amb un Sistema d’Informació Geogràfica (SIG). A més, es farà una revisió acurada de tots els camins del PPI per prioritzar les actuacions de manteniment per als propers 4 anys.
Projecte de pasturatge
Durant els mesos d’hivern s’han enllestit els treballs del projecte de “Potenciació de la pastura extensiva en zones forestals com a eina de gestió dels ecosistemes agroforestals“, que s´han dut a terme a la zona de Coll de Vendrans, entre Can Comulada i Nova Alella, i a la zona del turó de Can Cabús, per damunt la pista carenera. En els treballs, finançats per la Diputació i l’Obra Social “La Caixa”, s’han extret 80 tones de fusta, 13 de les quals s’ha dut a Can Magarola i es destinaran a la futura estufa de biomassa. L’import d’aquesta actuació és de 34.837€.


Vigilància al parc i operatiu mòbil
El 15 de juny es posarà en marxa l’operatiu mòbil de vigilància per prevenir incendis forestals de la Diputació. Es tracta d’un vehicle tot terreny que recorre els barris de muntanya amb l’objectiu de sensibilitzar la població, controlar que no es duguin a terme pràctiques perilloses i donar l’alarma en cas de detectar situacions de risc. L’operatiu finalitza el 2 de setembre. Aquest servei complementa el dispositiu de prevenció d’incendis del Parc de la Serralada Litoral, format per guaites i un equip d’intervenció immediata que estarà en funcionament de juny a setembre.


 

Deixa un comentari

Meslloc
GERMANS HOMS 10-18-2
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon