Publicat el 23/01/2013

La celebració de l´Any Salvador Espriu, que va arrencar institucionalment el dimecres 23 amb un acte al Palau de la Música, acaba d´estrenar una eina de recopilació i projecció de totes les activitats, i que finalment passarà a formar part del Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu d´Arenys de Mar.
D´entre els continguts ja carregats, el portal rep els visitants amb ´la frase del dia´ extreta de la seva obra i que pretén donar a conèixer alguns dels seus versos i frases més importants.
Una primera part planteja una biografia interactiva de l´autor, amb la seva bibliografia, la seva ´webgrafia´ amb enllaços d´Internet relatius a l´autor, una mediateca amb materials audiovisuals en virtut d´un conveni amb TV3, i una fototeca.
Aquest últim apartat, que conté imatges des de la infància fins a retrats al costat del seu amic Rosselló-Pòrcel, s´anirà ampliant amb la col·laboració del Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu (CDESE), que està digitalitzant el seu fons i serà, en última instància, el dipositari i destinatari final d´aquest portal web un cop finalitzi la celebració del l´Any Espriu.
El portal també ofereix una versió 2.0 sobre l´autor, amb un apartat dedicat al seu perfil digital (on s´introduiran les iniciatives escolars i ciutadanes) i social (amb un recull de totes les referències esdevingudes en les xarxes socials durant l´efemèride).
Un apartat d´agenda personalitzable i un bloc que s´anirà enriquint amb les cròniques de cada un dels actes són el colofó d´aquest portal, i els espais cridats a créixer de manera important durant aquest any.
La nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Laura Borràs, ha estat la creadora del portal
www.anyespriu.cat

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon