Publicat el 10/04/2014

Coordinat pels Serveis Socials de Base, consisteix en oferir una teràpia assistida amb cavalls a joves d’entre 12 i 15 anys del municipi amb l’objectiu d’aprofitar la relació amb el cavall per a ajudar-los a superar els seus problemes d’adaptació social i prevenir situacions de risc.
El programa d’equinoteràpia neix de la necessitat detectada pels Serveis Socials de Base, centre educatiu, Policia Local i des de l’àmbit de la Salut, de donar una resposta terapèutica alternativa a aquests nois i noies que es mostren reticents a rebre suport terapèutic.
El treball amb els joves que participen en aquest projecte es durà a terme entre els mesos d’abril i juny. Un cop a la setmana, en sessions grupals de 2 hores, els nois/es realitzaran a l’Hípica Clarà d’Argentona un seguit d’activitats, conduïdes per dos terapeutes, on els cavalls, l’entorn natural i la cooperació del grup, seran les eines de treball. L’Espai d’Atenció Psicològica (ESIJ) del municipi participarà en aquest procés terapèutic realitzant un seguiment i, si fos necessari, portant a terme una intervenció posterior.
Paral·lelament, des dels Serveis Socials de Base es complementarà aquesta teràpia portant a terme un seguiment de tot el projecte i donant suport social tant al noi/a com a les seves famílies.
Aquesta actuació, amb un cost de 1.600 euros, està finançada íntegrament per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt.

Deixa un comentari

Lucas Fox
Germans Homs 1852
Meslloc