Publicat el 10/04/2014

Coordinat pels Serveis Socials de Base, consisteix en oferir una teràpia assistida amb cavalls a joves d’entre 12 i 15 anys del municipi amb l’objectiu d’aprofitar la relació amb el cavall per a ajudar-los a superar els seus problemes d’adaptació social i prevenir situacions de risc.
El programa d’equinoteràpia neix de la necessitat detectada pels Serveis Socials de Base, centre educatiu, Policia Local i des de l’àmbit de la Salut, de donar una resposta terapèutica alternativa a aquests nois i noies que es mostren reticents a rebre suport terapèutic.
El treball amb els joves que participen en aquest projecte es durà a terme entre els mesos d’abril i juny. Un cop a la setmana, en sessions grupals de 2 hores, els nois/es realitzaran a l’Hípica Clarà d’Argentona un seguit d’activitats, conduïdes per dos terapeutes, on els cavalls, l’entorn natural i la cooperació del grup, seran les eines de treball. L’Espai d’Atenció Psicològica (ESIJ) del municipi participarà en aquest procés terapèutic realitzant un seguiment i, si fos necessari, portant a terme una intervenció posterior.
Paral·lelament, des dels Serveis Socials de Base es complementarà aquesta teràpia portant a terme un seguiment de tot el projecte i donant suport social tant al noi/a com a les seves famílies.
Aquesta actuació, amb un cost de 1.600 euros, està finançada íntegrament per l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt.

Deixa un comentari

Meslloc
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2