Publicat el 10/02/2012

L’onada de fred siberià que aquests dies posa a prova la resistència a les baixes temperatures dels catalans li està anant molt bé a les vinyes de la Denominació d’Origen Alella. Pèsols, faves, carxofes i altres hortalisses han patit els estralls del fred, que ha fet malbé la feina dels darrers mesos de pagesos d’arreu del país. Però hi ha conreus que es veuen beneficiats pel fred, i aquest és el cas de la vinya. Xavier Garcia, del celler Alella Vinícola explica que “el fred és bo per a la planta perquè així ens assegurem que aquesta fa la parada vegetativa. La saba deixa de circular i la planta reposa; això garanteix un bon inici de cicle quan arribi la primavera”. Josep Maria Pujol-Busquets, d’Alta Alella, afegeix que “el fred acaba amb la vida d’alguns fongs i insectes que podrien haver-se quedat instal•lats sobre l’escorça dels ceps i que a la primavera o a l’estiu podrien generar malalties a la planta”. Toni Cerdà, que té cura de les vinyes que Bouquet d’Alella té a Alella i Vilassar de Dalt explica que “les vinyes de Vilassar, que es troben a uns 200 metres per sobre del nivell del mar, van quedar ben nevades, com fa un parell d’anys!”. A l’altra banda de la Serralada Litoral, al Vallès Oriental, estan més acostumats a veure les vinyes blanques. Pepi Milà, del celler Can Roda, amb seu a Santa Maria de Martorelles, explica que “a l’hivern és normal veure les nostres vinyes cobertes de gebrada, però aquest any la neu ens va deixar un paisatge preciós que no estem acostumats a veure”.

Shares

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
Lucas Fox
GERMANS HOMS 10-18-2
Shares