Publicat el 30/01/2014

Segons ha informat Mataró Ràdio, els representants de les Associacions de Veïns de Rocafonda i el Palau van posposar la visita prevista al Parlament de Catalunya per reunir-se amb els responsables de l’àmbit de salut dels partits i exposar-los les seves problemàtiques i reclamacions. Aquest ajornament és degut a què es vol fer un front comú de tota la ciutat i portar les reivindicacions al Parlament de la mà amb els representants polítics de Mataró.
Al tancament d´aquesta edició, les negociacions amb l’ICS (Institut Català de la Salut) avançarien segons fonts veïnals. Així, les dues doctores per les que van començar les protestes es podrien quedar al centre, alhora que les autoritats sanitàries continuarien estudiant reimplantar els mediadors culturals.
Els veïns mataronins decideixen les seves actuacions en assemblea i la seva protesta ha tingut un fort ressò mediàtic.
D´altra banda, han estat nombrosos els suports polítics i socials que ha rebut el moviment veïnal; entre d´altres, dels més recents, el d´UGT Maresme o l´Associació de Veïns de Cirera.
El passat dimecres 8 de gener veïns de Rocafonda i persones vinculades a la defensa de la sanitat pública a Mataró van ocupar el CAP de Rocafonda-Palau. El veïnat mostrava així, segons van assegurar, “la seva frustració pel desmantellament de la sanitat pública i els serveis que haurien de garantir els drets socials”. La protesta es va estendre, fins que el 15 de gener veïns de Cerdanyola ocupaven el CAP del Camí del Mig i després,  el 18 de gener, simbòlicament, d´altres veïns van fer-ho amb el del Palau.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc
Servei de neteja Pere i Angel