Publicat el 14/04/2014

La granota verí de fletxa daurada (Phyllobates Terribilis),  el vertebrat més verinós del planeta acaba d’arribar a l’exposició  temporal Enverinats del Museu Blau. Una sola granota disposa de verí suficient per matar 10 persones i rep aquest nom perquè les tribus amazòniques unten els dards amb el seu verí  per caçar. La granota verí de fletxa daurada, originària dels boscos humits de Colòmbia,  només té un depredador, la serp ventre de foc (Leimadopis epinephelus) que ha desenvolupat resistència a la substància tòxica d’aquests amfibis.
L’exposició Enverinats, inaugurada al desembre passat, proposa un recorregut per  conèixer  de molt a  prop 50 animals vius com serps, taràntules, llangardaixos  o escorpins.  Podem saber  com es comporten, per què ataquen  o quin lloc ocupen en l’escala de perillositat.  Acompanya  els animals una mostra significativa de plantes,  bolets i minerals així com audiovisuals i objectes que ens acosten a la realitat del verí des de la biologia, la fisiologia, la química.  Una mirada multidisciplinària per  comprendre  i respectar aquests organismes tan importants com qualsevol  altres per mantenir l’equilibri dels ecosistemes  que han estat eliminats sistemàticament per la seva mala reputació.
Durada de l’exposició: fins a l’1 de març de 2015.
Museu Blau
Pça Leonardo da Vinci, 4-5. (Parc del Fòrum)  –  Barcelona
www.museuciencies.cat
Horaris:
De dimarts a dissabte, de 10 a 19 h
Diumenges i festius, de 10 a 20 h
Dies de tancament: dilluns no festius, l´1 de gener, l´1 de maig, el 24 de juny i el 25 de desembre
Preus
Exposició temporal Enverinats
. Normal: 5 €
. Reduïda (*): 3,50 €
Combinada exposició de referència Planeta Vida i exposició temporal Enverinats
. Normal: 9 €
. Reduïda (*): 5 €
Gratuïtat
. Menors de 16 anys.
. Jornades de portes obertes: primer diumenge de mes durant tota la jornada i tots els diumenges, a partir de les 15 h; també les altres jornades de portes obertes puntuals que es programin durant l´any.

Deixa un comentari