Publicat el 12/04/2016

La Fundació Iluro ha signat un conveni amb la societat Paraula d’Stone, creada pel mataroní Jordi Tardà, traspassat l’1 de març de 2015, i actualment gestionada per Rosa Mª (Romy) Masferrer, la seva esposa i productora musical, per la cessió dels objectes de la col·lecció musical de la seva propietat. Aquest conveni permetrà l’exhibició i divulgació, tant a nivell social com cultural.

Jordi Tardà, periodista, escriptor, crític musical, promotor de concerts i colleccionista de tot tipus de miscel·lània musical, entre d’altres, deixà una interminable relació d’objectes relacionats d’una forma o una altra amb la música, que la Fundació Iluro ajudarà a donar a conèixer mitjançant diferents projectes en els que es treballaran, entre els quals destaquen un acte d’homenatge i una exposició d’objectes de la col·lecció. 

Entre les peces es poden trobar discos considerats únics; col·leccions de compactes i vinils (molts d’ells signats), àlbums fotogràfics, discos d’or i platí de grups com els Beatles, Metallica, Duran Duran o U2; instruments com la guitarra d’Eric Clapton o el baix de Paul McCartney; complements i vestuari d’artistes com Mick Jagger, Frank Sinatra, Prince, Madonna; i objecte diversos com la banyera d’Elton John reconvertida en taula. 

El Patronat de la Fundació Iluro valora molt positivament aquest conveni, que oferirà la possibilitat a la ciutat de Mataró d’ajudar a conèixer aquest important patrimoni de qui fou un il·lustre mataroní. 

La Fundació Iluro, fundació especial de caràcter privat, es va constituir al 2013 sota un Patronat format per diverses entitats culturals de Mataró. La seva vocació és cultural i social, i està històricament arrelada a la ciutat.

Deixa un comentari