Publicat el 07/05/2014

Badalona celebra aquest dissabte dia 10 la Cremada del Dimoni, l’acte central de les Festes de Maig de la ciutat. Aquest segon cap de setmana de festes destaca també pels Concerts del Dimoni, una novetat d’aquest any amb actuacions musicals que tindran lloc les nits de divendres 9 i dissabte 10 al passeig Marítim. Durant aquests dies també tindran lloc altres actes com la Festivitat de Sant Anastasi, diversos concerts i balls, la ballada de sardanes o la Cursa del Dimoni.
La Nit de Sant Anastasi, el conjunt d’actes que acaben amb la Cremada del Dimoni, començarà dissabte 10, a les 19.30 hores, a la plaça de la Vila, amb el ball a plaça i el començament del seguici de la ciutat, que recorrerà diversos carrers fins arribar a la Rambla, on es produiran tandes de lluïment de les entitats de cultura tradicional i popular catalana de la ciutat.
A les 21.30 hores se celebrarà a la Rambla l’Acte Sacramental, un ball parlat de tradició centenària que organitza la Colla de Diables de Badalona.
Després del Ball de l’Àliga, a les 22 hores, començarà el Piromusical, amb una selecció de grans èxits musicals internacional i nacionals des dels vuitanta fins a l’actualitat.
Finalment, es durà a terme la Cremada del Dimoni, el moment més emblemàtic de les Festes de Maig, en què es crema la figura gegant del dimoni, plantada enmig de la platja dels Pescadors, i amb ella, tots els dimonis petits que els infants de la ciutat hi han anat col·locant en els darrers dies.
El mateix dissabte, a la plaça de la Plana, se celebra el Ball del Micaco, el ball amb més tradició de les festes, que enguany compta amb l’actuació de l’Orquestra Selvatana. Com l’any passat, hi haurà dos balls diferents, un a les 18 hores, pensat per a gent gran, i l’habitual de les 23.15 hores.

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon