Publicat el 28/03/2014

Va ser el 23 de març de 1984 que va sortir el primer número de la revista La Clau. La Torre Nadal de Vilassar de Mar en va ser la portada. Encapçalava un projecte que va ser qualificat «de bojos» i que havia sorgit de la iniciativa d’en Vicenç Pitarch i la seva dona, l’Eulàlia Vidal, després de veure a La Vanguardia l’anunci d’una impremta de Sabadell que cercava emprenedors. Amb l’ambició de connectar els pobles del Maresme, comarca on tots dos havien nascut, van crear amb molt d’esforç personal i professional un nou mitjà de comunicació.
Ara que celebrem tres dècades d’existència, volem referir-nos a totes les persones que han fet i fan possible que setmana rere setmana ens trobeu al forn, a la farmàcia, al súper, al gimnàs, a la perruqueria, al restaurant, o a qualsevol dels més de 700 llocs diferents on us esperem. També volem agrair als molts col·laboradors  —siguin distribuïdors, redactors, periodistes, dissenyadors, administratius o publicistes— que sempre hagin sigut tan i tan necessaris per poder fer aquest camí.
La Clau arriba gratuïtament a tanta gent gràcies als nostres clients. Són moltes les empreses que ens fan confiança a l’hora de publicitar i difondre els seus productes, serveis i ofertes entre els pobles i els municipis de la comarca. Amb vosaltres, clients, hem compartit canvis, dificultats i també alegries. Hem admirat i ens hem il·lusionat en veure de tan a prop els vostres progressos. Construïm unes relacions estretes i sostingudes que en molts casos esdevenen vincles d’amistat.
Tot plegat també ha estat possible gràcies a vosaltres, lectors que heu cregut i heu acollit aquest projecte «de bojos» com a propi. Donant-nos la vostra opinió, enviant-nos receptes, participant en els concursos, amb  les vostres crítiques, els vostres agraïments, i indicant-nos com millorar. Així hem aconseguit convertir-nos en una publicació de referència per a la majoria de famílies del nostre territori i, segons els diversos estudis d’audiència, en la revista més llegida dels pobles de la comarca.
Al llarg de tres dècades hem estat testimonis de molts canvis. La Clau va néixer coincidint amb la transició democràtica, i és evident que ens trobem en un moment històric com a país. En aquest sentit, volem continuar contribuint al foment de la normalització de la llengua catalana.
Pel que fa a la innovació, som conscients que estem immersos en una nova revolució tecnològica. A La Clau som sensibles a aquests avenços, i ja a començament de l’any 2004 vam apostar per la creació del portal
www.laclaudigital.cat. Els darrers mesos hem fet una nova passa endavant en l’aposta per la tecnologia. Es tracta de l’aplicació gratuïta guiamaresme.cat. Gràcies a aquesta eina podeu accedir des del telèfon mòbil a totes les ofertes vigents i tota la informació de la comarca.
Enguany La Clau és quinzenal, un canvi que respon a la voluntat de fer una revista més completa. A més, se n’incrementa la tirada i això permet ampliar-ne la presència física arreu. Per aquest motiu, estem contents d’anunciar-vos que ja podeu trobar la revista a Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d’Estrac. Un pas més per reforçar els llaços amb les poblacions del nord del Maresme.
És un honor poder ser, avui, al capdavant de La Clau.
Després de 1324 números publicats, amb milers i milers de lectors fidels, i també molts de nous: el que fa trenta anys era un projecte familiar és, avui, una realitat editorial amb una projecció tecnològica oberta al món. I volem continuar comunicant i sent la veu de molts vilatans, ciutadanes, empreses, i també de les associacions i els consistoris, per donar a conèixer la cultura, les festes, les fires i les trobades populars dels pobles de la comarca.
He de confessar que quan, els dijous, veig la gent amb La Clau sota el braç, m’omplo de força per continuar millorant, per continuar evolucionant, i per fer-ho al vostre costat, al costat de la gent del Maresme. Ara celebrem els 30 anys de La Clau, sí, i estigueu ben segurs que en volem fer 30 més i celebrar-los novament amb vosaltres.

Deixa un comentari