Publicat el 07/05/2012

S’ha presentat a Mataró la Caravana d’Educació Viària, que l’Instituto de Seguridad Vial de FUNDACIÓN MAPFRE organitza per tercer any consecutiu, conjuntament amb la Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) i el recolzament del Servei Català de Trànsit. Aquesta activitat, que estarà instal·lada fins divendres 11 de maig a l’Espai Firal del Nou Parc Central de Mataró, és una iniciativa dirigida a escolars entre 10 i 12 anys, amb l’objectiu principal de fomentar actituds responsables i cíviques que contribueixin a reduir la sinistralitat viària.


Gràcies a aquesta iniciativa, més de 800 alumnes de 12 escoles d’aquesta ciutat aprendran durant aquests dies les principals senyals i normes de circulació, i participaran en un circuit de karts on monitors especialitzats en educació viària ensenyaran les principals normes per tal que sàpiguen aplicar-les a la vida real. La Caravana d’Educació Viària recorrerà durant aquest any 2012 un total de 13 municipis de Catalunya en els que impartirà formació sobre seguretat viària a 9.600 alumnes de tot Catalunya.


Segons l’‘Estudi sobre el comportament en educació viària dels escolars catalans’, presentat recentment per Fundación Mapfre, més de la meitat dels enquestats (54 per cent) creu que és necessari augmentar la vigilància policial prop de l’escola, amb l’objectiu que els entorns escolars siguin cada vegada més segurs. Entre els factors de risc que més destaquen els escolars, es troba el fet que generalment els cotxes obstrueixen els passos de vianants i els obliguen a creuar per zones no senyalitzades, corrent així el risc de patir un atropellament. El 32 per cent dels joves també afirma que els cotxes circulen a gran velocitat per les zones properes a col·legis.


L’Instituto de Seguridad Vial de Fundaciòn Mapfre creu que per millorar la seguretat dels alumnes és important convertir els entorns escolars en zones molt segures per als nens, promovent, per exemple, les denominades ‘zones 30’ urbanes o zones de prioritat per a vianants, on els vehicles han de circular a velocitats inferiors als 30 km/hora”. També subratlla que és convenient seguir insistint en la importància d’utilitzar sempre els sistemes de retenció adequats a cada edat, imprescindibles a l’hora de prevenir lesions greus o mort en cas d’accident; així com promoure la realització de campanyes de prevenció dirigides a escolars, a ser possible en els centres educatius; i seguir col·laborant amb els ajuntaments amb la finalitat de promoure campanyes de conscienciació i sensibilització. 


A la presentació han participat Núria Calpe, Segona Tinent d’Alcalde i Regidora delegada de Via Pública, Obres, Serveis i Manteniment; Mateo Sánchez, Intendent Major i Cap de la Policia Local de Mataró; Ramon Izquierdo, Gerent de la Federació Catalana d’Automobilisme i Álex Robles, Director d’Oficina de MAPFRE a Mataró.

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2