Publicat el 19/10/2018

Els responsables de Salut Pública esperen aconseguir un salt qualitatiu entre aquest col·lectiu, que pot transmetre el virus durant la seva tasca assistencial

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), vol augmentar en la campanya de vacunació contra la grip que començarà dilluns que ve la taxa entre els professionals sanitaris, que actualment és baixa i se situa al voltant del 23%. Els responsables de Salut Pública esperen aconseguir un salt qualitatiu, similar al que es va assolir en la campanya passada, quan el focus es va posar en les dones embarassades i es va passar del 5 al 22,7% de vacunades. Una xifra molt satisfactòria seria arribar al 40%, han apuntat. “Els professionals sanitaris estan molt exposats a la infecció, poden ser transmissors del virus i són un col·lectiu exemplar”, ha afirmat el secretari de Salut Pública, Joan Guix, que ha deixat clar: “La grip no és una malaltia banal, és potencialment greu i vacunar-se és la millor manera de prevenir-la”.

ACN Barcelona
Foto: Magda Campins, del COMB; el secretari de Salut Pública, Joan Guix; la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, i Enric Mateo, del Consell de Col·legis d’Infermeres, presenten la campanya de vacunació de la grip. 

Deixa un comentari