Publicat el 17/02/2014

ArteriaEco, empresa mataronina especialitzada en sistemes de reg sostenibles, ha organitzat la Jornada d´Horticultura Ecològica i Sostenibilitat del Maresme, gratuïta i oberta al públic general, amb l´objectiu d´ensenyar a les persones interessades com dissenyar el seu propi hort ecològic de manera que maximitzi la producció i minimitzi l’espai, l’aigua i la gestió, i a la vegada el resultat sigui un hort molt estètic.
De fet, aquestes són les consignes que han fet famós al prescriptor en cultiu ecològic Gaspar Caballero de Segòvia, sobretot després que divulgués el seu revolucionari mètode d´hort amb parades, pasteres, franges i tests en crestall.
Gaspar Caballero oferirà el proper 28 de febrer una classe magistral a la sala d´actes de l´Hotel Atenea Port Mataró, on a partir de les 16.30 de la tarda es tractaran temes com ara les opcions de reg al mercat; la projecció de l´audiovisual . El mètode i el disseny de les Paredes en Crestall; es parlarà de la terra, el compost, la sembra i la rotació per famílies botàniques i es mostrarà com s´ha de preparar el terreny i portar a terme la sembra, l´evolució i la collita d’un hort ecològic a una finca agrícola, a una terrassa o a un balcó.
Aquesta jornada és gratuïta però cal inscriure´s prèviament al web d´ArteriaEco:
http://www.arteriaeco.com/curso-horticultura.
A més, els assistents que vulguin podran complementar la jornada amb un taller pràctic, durant els dies 1 i 2 de març, per dissenyar i construir un hort. El preu del taller, que té les places limitades a 20 persones, és de 200 euros i inclou el llibre del mètode de Gaspar Caballero de Segòvia i el dinar del dissabte.

Deixa un comentari