Publicat el 13/06/2014

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra han resolt 4 robatoris en domicilis comesos als municipis del Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar durant els darrers dies gràcies a la intervenció de la Policia Local del Masnou i de la col·laboració ciutadana que van possibilitar la detenció de l’autor dels fets.
El passat 21 de maig la Policia Local del Masnou va rebre una trucada telefònica d’un veí alertant que s’estava produint un robatori a un domicili del carrer  Mare de Deu de Montserrat. Quan els agents van arribar al domicili violentat es van trobar amb dos testimonis dels fets que estaven retenint el presumpte autor dels fets.
Els veïns i testimonis van manifestar que havien observat com dos individus forçaven la porta d’un habitatge de la finca,  moment en que van avisar a la policia però en observar que els lladres fugien van poder interceptar un d’ells fins l’arribada de la patrulla. Com a conseqüència d’això els testimonis van patir lesions, tot i que de caràcter lleu, i un dels dos lladres va ser detingut mentre qUe l’altre va aconseguir fugir.
 
El detingut és un home de 29 anys d’edat, de nacionalitat dominicana i veí de Girona. Es dóna la circumstància que no tenia antecedents policials.
Agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Premià de Mar es van fer càrrec de la investigació posterior i es va poder determinar el modus operandi dels autors, els quals es desplaçaven en tren fins a diferents municipis del Maresme. Un cop a l’estació continuaven la seva marxa en bicicleta i escollien edificis de poca alçada i picaven els timbres per esbrinar si hi havia persones a l’interior. Un cop comprovat aquest extrem forçaven les portes dels domicilis amb tornavisos, potes de cabra o estris similars i posteriorment i ,de manera molt ràpida, regiraven el dormitori principal i altres estances d’on sostreien bàsicament joies i aparells d’electrònica que són transportats en motxilles .
Fruit també de la investigació s’ha pogut identificar l’altre autor dels fets i resta pendent de detenir, també de nacionalitat dominicana.
Els investigadors, fins el moment, han pogut imputar  els autors quatre robatoris a interior de domicili, dos al municipi del Masnou, un a Premià de Mar i un altre a Vilassar de Mar comesos el mateix mes de maig.
La investigació continua oberta i no es descarta poder relacionar els autors amb més fets delictius.
El detingut va passar a disposició judicial davant el jutjat de guàrdia de Mataró el passat 24 de maig i la jutgessa en va decretar presó provisional.

Deixa un comentari