Publicat el 30/05/2014

Per segon any consecutiu, el Port de Badalona acull fins al dia 1 de juny el II Festival del Mar de Badalona i la II Fira Nàutica del Port de Badalona.
Aquests dos esdeveniments estan organitzats per Marina Badalona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, la Diputació de Barcelona, BCIN i l’Associació d’Indústries, Comerç i Serveis Nàutics. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha assistit a l’acte d’inauguració del Festival i la Fira, acompanyat per la delegada del govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna.
La II Fira Nàutica del Port de Badalona ha ampliat els seus metres de superfície tant a terra com a mar amb la presència de més de 25 empreses i entitats. A la zona del Moll de Capitania i Moll de Ribera es concentren les empreses de venda d’embarcacions noves i d’ocasió, accessoris, complements i serveis nàutics diversos. També existeix una oferta variada en lloguer, charters i escoles de formació.
En el marc de la Fira, el Centre d’Activitats Nàutiques és l’escenari de presentacions i debats sobre temes d’actualitat del sector. Les sessions programades engloben qüestions com les singularitats del màrqueting nàutic o un estudi que posa en relleu la situació econòmica del sector. També es presenta el projecte Clipperton, que uneix la ciència i l’art al voltant del mar. Totes les activitats són obertes i gratuïtes.


Un dels objectius del II Festival del Mar de Badalona és donar a conèixer el Port de Badalona als ciutadans, i que facin d’aquest un espai de gaudi i passeig. Amb aquest objectiu s’han programat moltes activitats obertes a tothom,i en especial als infants, com un simulacre de rescat en mar, per part de Salvament Marítim. En aquest exercici hi participen l’embarcació Salvamar Mintaka i l’helicòpter de salvament Helimer 201.
Altres activitats seran un bateig de mar en vela lleugera, caiac, surfsky o rem, sortides al voltant del port en el quetx Ciutat de Badalona i, per als més petits, inflables gratuïts, tallers de nusos mariners i visita a vaixells d’època.
Per altra banda, els restaurants ubicats al Port ofereixen menús i descomptes especials a tots els visitants.


L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat que aquest II Festival del Mar i la II Fira Nàutica del Port “donen un impuls molt important al port de la ciutat, posen a l’abast de tothom el món de la nàutica i serveixen perquè les empreses vinculades a aquest sector puguin donar a conèixer els seus productes als visitants”.

Deixa un comentari