Publicat el 28/04/2014

El grup d´ICV-EUiA al Parlament de Catalunya ha presentat una proposta de resolució, així com una bateria de preguntes per tal que li siguin contestades per escrit. Es demana que el poblat ibèric de Burriac, situat a Cabrera de Mar, sigui declarat Bé Cultural d´Interès Nacional en el termini de sis mesos.
En la proposta de resolució també es proposa que s´inclogui el poblat ibèric dins la ruta dels poblats ibèrics visitables de Catalunya, i que s´adopti de forma immediata un pla d´actuació intensiva que inclogui les mesures necessàries i imprescindibles per vigilar, preservar i restaurar progressivament el poblat.
El poblat ibèric de Burriac, malgrat ser un dels més rellevants i interessants de Catalunya i tenir una importància històrica fora de dubte, porta més de trenta anys esperant que sigui declarat Bé Cultural d´Interès Nacional, malgrat reunir indiscutiblement les condicions per ser-ho, informen els ecosocialistes. A més, lamentablement les restes arqueològiques vénen sent objecte, des de fa anys, d´actes de vandalisme, destruccions i excavacions furtives.
ICV-EUiA vol posar fi a aquesta injustícia històrica, i per això ha presentat recentment aquesta proposta al Parlament de Catalunya. Segons ha afirmat el diputat Salvador Milà, “ja va sent hora que després de trenta anys el poblat ibèric de Cabrera de Mar sigui declarat Bé Cultural d´Interès Nacional”.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc
Servei de neteja Pere i Angel