Publicat el 01/05/2012

La 13a Festa del Pèsol va viure, diumenge 29 d´abril, la jornada central de la celebració gastronòmica per excel·lència de Llavaneres amb la degustació popular de pèsol garrofal i de coca de Llavaneres. Els 12 restaurants participants i les pastisseries van servir un miler de racions de degustació de pèsol i de coca. El bon temps va animar veïns i visitants a acostar-se fins el parc de Ca l´Alfaro, que va lluir un ambient de festa major. Durant tot el cap de setmana, pel recinte firal hi han passat unes 2.000 persones.
Els restaurants participants van començar a servir les racions de pèsols. Tot i alguna variació, la recepta estrella va tornar a ser la dels pèsols ofegats de Llavaneres, amb cansalada i botifarra. Una recepta senzilla que realça la dolçor del pèsol garrofal. De postres, els comensals de la degustació popular van poder fer un tastet també de coca de Llavaneres, l´altre producte amb marca de garantia de qualitat de la gastronomia local. En total, es van servir un miler de racions de menjar.
La Fira es va obrir dissabte i es va poder visitar tant al matí com a la tarda, tot i que el mal temps no va ajudar a atreure visitants. Entre els expositors, a més de productors de pèsol i pastisseries, al recinte firal s´hi van donar cita entitats de la vila, com ara Càritas. La comissió olímpica també va aprofitar l´esdeveniment per fer les primeres inscripcions per a les Olimpíades 2012, que se celebraran a Llavaneres del 29 de juny al 8 de juliol. També hi va ser present el Museu-Arxiu Vives i Tutó i Salvem l´ermita i l´Institut Llavaneres, que va vendre números per al viatge de fi de curs a l´Alguer. A més, es van organitzar activitats infantils per a la canalla i es va presentar el treball de Xavi Roma, Llavaneres 360º, que aviat es podrà veure al web municipal, i la Guia Comercial del Maresme d´Impuls.cat. A la fira també hi ha sigut present, promocionant-se el portal audiovisual llavaneres.icatm.net, que des de dijous ha fet seguiment informatiu de tots els actes de la 13a Festa del Pèsol.

Deixa un comentari

Meslloc
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2