Publicat el 26/05/2014

La planta baixa de la Casa de la Vila acull l’exposició “La Guàrdia Urbana de Badalona: ahir i avui”. La mostra presenta 10 plafons que mostren un conjunt d’imatges d’aquest cos de seguretat.
Els visitants també trobaran diversos uniformes de diferents èpoques, alguns vehicles, uns tríptics informatius i un vídeo que resumeix la història de la policia local.
L’Exposició que es podrà visitar fins a l’1 de juny, està pensada també per als més petits, ja que durant la setmana, diversos centres escolars efectuaran visites guiades.
Els horaris de visita seran de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i de 17 a 20.30 hores (excepte el dimarts 27 de maig que se celebra el Ple municipal, a les 18 hores). Dissabte i diumenge, la mostra romandrà oberta d’11 a 14 hores i de 17 a 20.30 hores.
El dissabte 31 de maig, a més, es muntarà a la plaça de la Vila una carpa en la qual els nens podran fer-se una fotografia amb elements típics del cos i endur-se una xapa de recordatori.
159 anys d’història
Els orígens de la Guàrdia Urbana es remunten a l’any 1855 quan es va crear la figura del Guarda de Camp, encarregat de vigilar els camps del poble de 5.773 habitants que en aquells temps era Badalona. Des de llavors, l’evolució d’aquesta figura ha estat constant.

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2