Publicat el 11/05/2014

Dissabte 10, per la tarda, 2.000 persones varen participar a Mataró en un acte reivindicatiu organitzat per l´Assemblea Nacional Catalana, en el qual es varen formar,  amb paraigües de colors, les tres banderes de la història del sobiranisme: la senyera, l´estelada blava i l´estelada vermella.


L´acte va ser molt plàstic i emotiu. El varen animar i presentar els actors Toni Albà, Txe Arana, Bea Mínguez i Ramon Rojas.
Amb el cor el poble que canta entonant El cant de la senyera es va formar la bandera catalana; amb la lectura de textos elaborats per historiadors de Mataró es va desplegar l´estelada blava i blanca i finalment, l´estelada vermella i groga es va formar amb el fons de la lectura de textos de Paco Candel en castellà. La coreografia va culminar amb “El cant dels ocells” en versió disco.


Els parlaments finals varen estar a càrrec d´Isabel Romano i Rosa Guanyabens, coordinadores de l´ANC del Maresme i Mataró respectivament. Romano ha cridat a “fer pinya i no fer ni un pas enrere, perquè venen temps durs” i s´ha mostrat convençuda que al final s´aconseguirà l´independència i s´aconseguirà amb pau social.
Guanyabens ha tingut un record per tots els catalans que han lluitat en temps passats per la independència: “ells ens han portat fins aquí i mai l´hem tingut tan a prop”. Ha acabat exhortant a votar massivament el les properes eleccions europees, i a fer-ho a favor de partits que defensin la independència o el dret a decidir, per demostrar a Europa que Catalunya vol votar per triar el seu destí.

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc