Festival poesia I +

Divendres 6 a les 19.00 h: Biel Mesquida i Vicenç Altaió. Abans de donar pas a Barceló i Comelade, donem la benvinguda a dos vells amics de l’artista i del músic, dues veus pròpies que s’atansen sovint a l’art i a tota mena d’horitzons obriran aquesta nit tan plena de complicitats creatives. Biel Mesquida (Castelló de la Plana, 1947) coneix prou bé l’obra de Barceló, amb qui hi ha dialogat sovint, menats tots dos per l’amor a la poesia i a l’illa de Mallorca. Vicenç Altaió, per la seva banda, és un infatigable explorador de tots els camins entre la literatura i l’art. A banda d’una extensa tasca en la programació cultural i el tràfic d’idees, és autor d’una vasta obra poètica. Tots dos coneixen bé l’obra de Barceló i les sinuositats musicals de Comelade i ens oferiran un recital sorprenent i ple de revolts.

Divendres 6 a les 20.00 h: Miquel Barceló i Pascal Comelade. Despintura fònica . Sobre un “llenç màgic”, el pintor Miquel Barceló crearà una obra acompanyat de la música de Pascal Comelade i els seus còmplices (Ivan Telefunken, Oriol Luna, Roger Fortea). Aquesta performance, breu, delicada i imprevisible, s’ha pogut veure anteriorment a Salamanca, París, Kyoto i Zuric abans d’aterrar a la Fundació Palau. L’exposició Pregon desig. Miquel Barceló a Josep Palau i Fabre, un diàleg entre el poeta i l’artista, es pot visitar fins el 9 de setembre (accés lliure a l’exposició fins a mitjanit amb l’entrada de l’espectacle).

Preu: 25 € (entrada conjunta)

Divendres 13 a les 19:00 h: Inauguració de l’exposició Generació (H)original. Presentació a càrrec de Marta Huertas, Dídac Rocher i Ester Andorrà, recital de Meritxell Cucurella, Joan Vigó i Laia Martínez i López. Generació (H)original és un projecte fotogràfic que  va néixer  a la Fundació Palau: després d’assistir a un dels recitals del Poesia i +, Marta Huertas i Dídac Rocher van decidir que volien plasmar d’alguna manera tots aquells poetes que per un motiu o un altre estan íntimament lligats a l’(H)original, un espai que durant més de quinze anys ha presentat setmanalment poetes de tots els estils i les generacions. El projecte finalment va prendre la forma d’un catàleg de 74 poetes fotografiats per a l’ocasió i acompanyats d’un poema triat per cada autor. Entrada Lliure.

Divendres 13 a les 20.30 h: Maria Sevilla i Joan Martínez //about:blank@caldetes (b2b live set!) “No hi ha cap marbre de Grècia darrere el blanc”. Així és com Josep Palau i Fabre tanca la seva petita prosa titulada “Capítol en blanc”, com a part d’una seva Teoria dels colors. Per a Palau i Fabre, “el blanc es fa desitjar. La violació comença. Deixar o no deixar el blanc?”. Més de mig segle més tard, i seduïdes pels misteris del bit i per l’alquímia de la computació, MariaSevilla.txt i JoanMartínez.mp3 ens ofereixen un nou ://capítol:en:blank que, concebut com a espectacle de poesia i de música electrònica i pensat en format b2b (live set!), renovi la necessitat de seguir-sedemanant: deixar o no deixar el blanc? La resposta? _en:blank. La fórmula? ://about:blank. El codi? Bastard. Palimpsest. O el sexe cyborg. L’opensource amb molts de versos, molt de bombo, molta rave accelerada, molt de cable i tot de hardware. La divisa? No hi ha cap marbre de [type the text] darrere el blanc. Entrada lliure.

Divendres 13 a les 21.30 h: Ovidi 4. Cuidem-nos. Un espectacle amb textos de Pere Quart, Angela Davis, Joseba Sarrionaindia, Marina Garcés, Santiago Alba Rico, Roger Pelàez, Maria Mercè Marçal, Josep Palau i Fabre, Valero Sanmartí, Rafeef Ziadah, Marc Granell, David Caño, Montserrat Roig, David Sarsanedas, Enric Casasses i G. K. Chesterton. Entrada: 12 €.

Dissabte 14 a les 19:30 h:  Presentació del vídeo d’homenatge a Antoni Artigues, amb guió de Carles Rebassa i producció de Clack. Entrada lliure.

Dissabte 14 a les 20 h: David Castillo i Maria Cabrera. Poemes de teatre i d’alquímia  David Castillo, que va conèixer bé l’Alquimista i va ajudar en la difusió de la seva obra, ens acostarà a una personalitat única, mentre que Maria Cabrera donarà veu i cos als poemes, amb l’objectiu d’ampliar la mirada sobre una poesia que ha marcat diverses generacions poètiques. Entrada lliure.

Dissabte 14 a les 21 h: Nit de Poetes: Dolors Miquel, Albert Roig i Blancallum Vidal. Tres noms imprescindibles de la poesia en català, tres veus pròpies amb universos ben diferents i amb el mateix grau d’exigència a l’hora d’enfrontar- se a la paraula i la tradició.  Preu: 12 € (entrada conjunta)

Dissabte 14 a les 22.30 h: Enric Montefusco, Solo Show. Un autor en plenitud que, al Poesia i +, es presenta acompanyat únicament de la seva guitarra per repassar una evolució que, des del hardcore de Standstill a les seves incursions en el postdrama i la performance, és una aventura insòlita i apassionant. Entrada 12 €.

Diumenge 15 a les 18:00 h: Josep Pedrals i Gerard Valverde. El concert de les paraules és una performance poètica audiovisual dirigida a tots els públics. Josep Pedrals, el mestre de cerimònies i conductor d’aquest concert, ens fa viatjar a través de paisatges sonors i visuals, en què la seva veu es transforma en il·lustracions abstractes. Entrada lliure.

Diumenge 15 a les 19.30 h. Miriam Reyes. Aquí estoy. Videorecital en què Miriam Reyes utilitza com a punt de partida poemes del llibre Haz lo que te digo per plantejar un recorregut ple d’interrogacions pels diferents estadis comunicatius d’una relació amorosa. Entrada lliure.

Diumenge 15 a les 21: 00 h: Ferran Palau El Petit de Cal Eril DJ Diego Armando. Tanquem la 13a edició del Poesia i + amb una nit de pop metafísic que promet ser memorable. Entrada: 15 €.

Informació

Població
Caldes d'Estrac
Activitat
Festival Música Poesia
Data
divendres, 6-7-18
diumenge, 15-7-18
Hora
19:00
Adreça
Parc Can Muntanyà. La Riera, 56

Deixa un comentari