DIJOUS 22 DE JUNY  

 

16.30 h Visita a La Bressoleta i la Casa Pairal, a càrrec dels Mansuets de Foc de l’AVAL. La Bressoleta (Av. Eduard Ferrés, 168) i Casa Pairal (C. Rosari, 59)

Els Mansuets de Foc portaran la Festa Major als avis i als més menuts, amb un demostració de foc i una cercavila.

 

18 h Inauguració de la 53a Exposició Col·lectiva de VilassART i de l’exposició del III Concurs Artístic de Vilassar de Mar Racons de Vilassar de Mar, a càrrec de VilassART. Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8) i Hotel d’Entitats (C. Sant Joan, 36)

La 53a Exposició Col·lectiva de VilassART es podrà veure fins al 10 de setembre a l’Espai Cultural Can Bisa i a l’Hotel d’Entitats fins al 2 de juliol. La inauguració tindrà lloc a l’Espai Cultural Can Bisa i el posterior vernissatge, a l’Hotel d’Entitats, on també s’inaugurarà l’exposició del III Concurs Artístic de Vilassar de Mar Racons de Vilassar de Mar, amb premis per a les tres obres més votades pels visitants de l’exposició entre el 22 i el 25 de juny, dia en què es lliuraran els premis.

 

18.30 h Visita guiada per la ruta del patrimoni dels americans (amb aforament limitat). Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8)

Si voleu aprofundir en el coneixement de la presència dels americans o indians al nostre poble, aprofiteu l’avinentesa que us ofereix la Festa Major. Més informació i inscripcions a reserves@tanitdifusio.cat i al telèfon 691170860. Les places són limitades.

 

18.45 h Concentració de vilatans dels diversos sectors i cercavila per anar a rebre el Sant Ramon i el Pigat i la Lucía, a càrrec de les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre. Pl. de l’Ajuntament

Els vilassarencs i vilassarenques dels diversos sectors de la Rierada estan cridats a concentrar-se, amb distintius dels colors de cada sector. Un representant de cada sector animarà els assistents per anar tots junts, en cercavila, a rebre el Sant Ramon, el Pigat i la Lucia a l’espigó de Garbí, amb les respectives banderes, a càrrec de les colles de l’AVAL, La Rierada i La Tropa Teatre

 

19.15 h Arribada del Sant Ramon i desembarcament del Pigat i la Lucía i els representants de cada sector, que portaran les banderes dels colors de la Rierada, amb Bricbarca, les colles de l’AVAL i La Tropa Teatre. Platja de l’espigó de Garbí

El Pigat i la Lucia desembarcaran del quillat Sant Ramon i seran acompanyats per representants de cada sector, cada un en una barca, que portaran les banderes dels colors de la Rierada. A la platja hi haurà delimitada una zona per a cada sector, on el poble esperarà l’arribada de la seva bandera, amb Bricbarca, les colles de l’AVAL, la Rierada i La Tropa Teatre (activitat puntuada per la Rierada).

 

19.30 h Cercavila per anar al pregó i la hissada de banderes de la Rierada, a càrrec de la gent Pagesa, els Mestres d’Aixa, els Pescadors Contrabandistes, les colles de l’AVAL, la Rierada, els  gegants de Lloret de Mar i La Tropa Teatre. Platja de l’espigó de Garbí

La comitiva es dirigirà cap a l’Ajuntament per escoltar el pregó i fer la hissada de banderes dels tres colors de la Rierada (verd, taronja i blau). Pel camí s’hi afegiran els gegants de Lloret de Mar i els de Vilassar de Mar (activitat puntuada per la Rierada).

 

20 h Actuació de la Turrunats Band de l’Aula de Música amb la interpretació de l’obra No hi ha res com Vilassar. Pl. de l’Ajuntament

La Turrunats Band, dirigida per Eva Vinaixa, ens oferirà la interpretació de l’obra No hi ha res com Vilassar, composada pels vilassarencs Josep Pol i Ramon Castells el 1951.

 

20.15 h Pregó de Festa Major, a càrrec d’Agustí Martín i Mallofré, gran petardada, actuació de la Sant Pau Rhum Band, que interpretarà La Rumba de Vilassar de Mar, i exhibició de les colles de l’AVAL. Pl. de l’Ajuntament

L’encarregat de llegir el pregó serà el vilassarenc Agustí Martín i Mallofré, president de Bricbarca, capità de la marina mercant, doctor en marina civil, professor i degà de la Facultar de Nàutica de Barcelona. A continuació, gran petardada i actuació de la Sant Pau Rhum Band, que interpretarà La Rumba de Vilassar de Mar. Els gegants de Lloret de Mar, el Pigat, la Lucía, el drac Cremavila i l’ase Innocenci  faran una demostració dels seus balls i els Ssstrèpits presentaran la seva nova coreografia.

 

21.15 h Cercavila i penjada de l’ase Innocenci, al campanar de l’Església Parroquial, a càrrec dels Mansuets de Foc de l’AVAL. Pl. de l’Ajuntament

Els Mansuets de Foc, els Sons , el Pigat, La Lucia i els gegants de Lloret de Mar sortiran en cercavila amb l’ase Innocenci per procedir a la seva penjada al campanar de l’Església Parroquial, on s’hi estarà durant tots els dies de la Festa Major.

 

21.30 h Xerrada sobre “Llegendes i arqueologia a l’entorn de Montcabrer”, a càrrec de Ramon Coll, i al finalitzar, el tradicional brindis de Festa Major del Centre d’Estudis Vilassarencs. Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8)

El Centre d’Estudis Vilassarencs organitza una taula rodona sobre “Llegendes i arqueologia a l’entorn de Montcabrer”, a càrrec de l’arqueòleg Ramon Coll, que finalitzarà amb el tradicional brindis de Festa Major.

 

21.30 h Contes per a adults: Contes estrambòtics, a càrrec de la narradora professional Mònica Torra. Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch

Diuen que de vegades la vida supera la ficció, i és ben cert. Un munt de contes parlen de successos tan estrambòtics que sovint es confonen els somnis amb la realitat. O és que la vida en sí no és un somni? De fet, què vol dir realitat? Què és real? En aquesta sessió gaudirem de la incertesa, d’allò absurd, de res i de tot una mica, amb la narradora professional Mònica Torra.

 

22 h Concurs de fotografia Coneixes prou Vilassar de Mar? Vine i endevina els racons del nostre poble (amb inscripció prèvia). Pl. de l’Ajuntament

Vols comprovar si coneixes el teu poble tant com et penses? Per participar, t’has d’inscriure a l’adreça raconsdevilassar@gmail.com fins al 22 de juny. El concurs es desenvoluparà en forma d’eliminatòria amb una dificultat creixent. Hi haurà premis per als guanyadors, amb la col·laboració dels comerços del poble. T’hi atreveixes?

 

22.30 h Concert de Festa Major, a càrrec de la Sant Pau Rhum Band. Escola Pérez Sala

La Sant Pau Rhum Band ens oferirà un espectacle amb un repertori treballat i elegant, amb marxa, ball i lletres per escoltar, basat en les composicions i arranjaments d’Enric Neddermann, amb el suport d’una banda de grans musics, una part dels quals viu o té relació amb Vilassar de Mar.

 

DIVENDRES 23 DE JUNY   

 

15.45 h Concentració per anar a recollir la Flama del Canigó. Pl. de l’Ajuntament
Per anar a Dosrius a buscar la Flama del Canigó, amb avituallament de coques de Can Bargalló, cal que
tingueu més de 12 anys (el recorregut és d’unes 2 hores) i que us inscriviu al Corriol, que us pot deixar
una bicicleta. Més informació a www.corriol.com.
18 i 19 h Visita guiada a la Casa Museu Carme Rovira (amb aforament limitat). Casa Museu Carme Rovira

La Casa Museu Carme Rovira us acostarà a l’univers personal i artístic d’aquesta pintora naïf vilassarenca. Si voleu realitzar una visita guiada, podeu aconseguir més informació i us podeu inscriure a reserves@tanitdifusio.cat i al telèfon 691170860. Les places són limitades.

 

18 h Giracat, passeja’t amb un monocicle elèctric. Pl. del Círcol

De ben segur que els monocicles elèctrics seran un dels mitjans de transport del futur: pràctics, lleugers, ecològics i molt fàcils de conduir. Si els vols provar, acosta’t a la plaça del Círcol!

 

20.30 h Celebració de la Festa dels Països Catalans, a càrrec dels Ssstrèpits de l’AVAL i La Tropa Teatre. Pl. de l’Església. A continuació, cercavila per encendre la foguera de Sant Joan, a càrrec de les colles de l’AVAL

La Flama del Canigó arribarà a la plaça de l’Església, on serà rebuda pels Ssstrèpits de l’AVAL. Tot seguit, La Tropa Teatre llegirà el missatge del veterà activista cultural promotor de la Flama del Canigó Toni Ayala, i es recollirà en un peveter el foc que cremarà al campanar. A continuació, una cercavila encapçalada per les colles de l’AVAL i els gegants de Lloret de Mar portarà la flama per encendre la foguera ubicada al solar entre els carrers Santiago Rusiñol i Enric Granados.

Aquesta activitat és possible gràcies a la col·laboració desinteressada del Club Ciclista Vilassar de Mar, Corriol, Forn de Pa Bargalló i Voluntaris Nou Vent.

 

23 h Concert de Seguirem, grup local, Albercokcs i PD Sendo, a càrrec de la Rierada. Aparcament del Patronat Parroquial

Per a aquesta nit de revetlla, La Rierada ha preparat un seguit d’actuacions amb Seguirem (tribut a Obrint Pas, ska, reggae, rock i folck), el grup local guanyador del concurs, Albercocks (versions) i el PD Sendo (tropical &catalan bass).

 

23.45 h Revetlla de Sant Joan amb l’Orquestra Centauro. Escola Pérez Sala

Enguany, canvia el grup de la revetlla. La protagonista serà l’Orquestra Centauro, una formació amb vuit músics polivalents que oferirà quatre hores de música en directe, molta animació i un espectacle total que ens permetrà gaudir de la nit més especial de l’any.

DISSABTE 24 DE JUNY
4.30 h Actuació de foc. Escola Pérez Sala. Cercaviles de l’escola Pérez Sala fins a la plaça de l’Ajuntament i de l’aparcament del Patronat Parroquial fins a plaça de l’Església
En acabar la revetlla a l’escola Pérez Sala, els Ssstrèpits realitzaran una cercavila fins a la plaça de l’Ajutament. En paral·lel, els Mansuets de Foc en realitzaran un nou acte, el corretorrats, una petita cercavila amb una mica de foc des de l’aparcament del Patronat Parroquial fins a la plaça de l’Església.

Aquesta activitat és possible gràcies a la col·laboració desinteressada del Rebost de la Juliette.

 

5.30 h Xocolatada popular i despertada sorollosa, a càrrec de les colles de l’AVAL. Pl. de l’Ajuntament
Per agafar forces, res millor que una bona xocolata desfeta amb melindros. I, en acabar, les colles de l’AVAL conviden els vilassarencs a seguir la gresca amb la despertada sorollosa per tot el poble.

7.30 h Enlairament de coets, a càrrec de les colles de l’AVAL. Pl. de l’Ajuntament
Els Mansuets de Foc de l’AVAL llançaran un coet cada minut des del terrat de l’Ajuntament per acabar de despertar aquells que encara dormen.

De les 10 a les 21 h 30a Fira de dibuix, pintura i ceràmica de Vilassar de Mar, a càrrec de VilassART. C. Sant Pau
La tradicional Fira de dibuix, pintura i ceràmica de Festa Major, que s’organitza amb la col·laboració de Vilassart, tindrà lloc al carrer Sant Pau.

10 h Acompanyament d’autoritats a la Fira de dibuix i a l’ofici de Festa Major, a càrrec dels gegants de l’AVAL. Pl. de l’Ajuntament
Els gegants de l’AVAL i els gegants de Lloret de Mar acompanyaran en cercavila les autoritats a la inauguració de la Fira de dibuix, pintura i ceràmica i, posteriorment, a la solemne eucaristia.
11.30 h Solemne eucaristia concelebrada en memòria del naixement de sant Joan Baptista. Església Parroquial. A la sortida de l’ofici, ball de nans, ball de gegantona i gegants, a càrrec de les colles de       l’AVAL. Pl. de l’Església
La solemne eucaristia concelebrada en memòria del naixement de sant Joan Baptista, patró de Vilassar de Mar, amb el cant dels Goigs de Sant Joan Baptista, se celebrarà amb l’acompanyament del Cor Parroquial Sant Joan i el grup de músics joves de la Parròquia. A la sortida de l’ofici, ball de nans, que interpretaran el ball de la barca i el ball de mocadors, ball de la gegantona i ball de gegants amb les colles de l’AVAL i els gegants de Lloret de Mar.

17.30 h Campionat d’Scalèxtric de Festa Major. Sala Mn. Galbany (C. Sant Roc, 2)
Slot Meeting, els amics de l’scalèxtric de Vilassar de Mar, organitza un campionat d’scalèxtric per a infants i joves, d’entre 4 i 16 anys, amb premis per als guanyadors i material per sortejar entre els participants.

 

18 h Vilassar sona! Concert del Cor SeaSons, el Cor Sons i trons i el cor VilasSons de l’Aula de Música. C. Sant Artur
El Cor Seasons és un petit grup vocal amb un repertori que viatja pel continent americà amb l’acompanyament de la pianista Meritxell Neddermann i la direcció de la cantant Judit Neddermann, i que ara comença a compartir la seva proposta als escenaris. El Cor Sons i Trons està format per un grup de joves, dirigits per Glòria Prats, que canten cançons de diferents estils i gèneres amb unes coreografies enèrgiques i juvenils, que ens oferirà un espectacle sonor i també molt visual. El Cor VilasSons, nascut el 2014, té un repertori que combina el gospel amb la música tradicional i folklòrica de diferents països  L’energia i simpatia que transmeten els seus cantaires és un dels trets distintius d’aquesta formació. Compta amb l’acompanyament de Meritxell Neddermann al piano i Cristian Solís a la percussió.
19 h Espectacle d’animació de carrer Mr. Perfum, a càrrec de Festuc Teatre. Pl. de l’Ajuntament
Mr. Perfum viatja amb la seva màquina i amb l’ajuda dels seus materials essencials manipula i desafia la química per aconseguir el seu objectiu: fabricar un perfum personalitzat, el perfum ideal. Un espectacle de carrer per a tots els públics, amb la interacció i l’humor com a trets fonamentals.

20 h Vilassar sona! Concert i ball amb la Vilassar Big Band de l’Aula de Música. C. Sant Artur
La Vilassar Big Band, formada per 20 músics sota la direcció de Joan Moragas, ens oferirà un concert amb obres de diferents èpoques i estils, amb un repertori pensat per tots els públics i per a què els balladors i balladores de lindy hop puguin gaudir del ball amb música en viu.
20 h Concert de Festa Major amb La Principal de la Bisbal. Escola Pérez Sala
La Principal de la Bisbal, creada el 1888, ens oferirà un magnífic concert amb un repertori escollit d’àries d’òpera, sarsueles, temes clàssics i el millor de la música catalana.

20 h Espectacle d’animació de carrer Mr. Perfum, a càrrec de Festuc Teatre. Pl. de l’Ajuntament
Mr. Perfum ens oferirà un segon passi del seu espectacle de carrer.

21 h Sopar d’entrepans, PD Porco Rosso, Miquel del Roig, Banana Beach i Clotildes, a càrrec de la Rierada. Aparcament del Patronat Parroquial
Aquesta segona nit de la Rierada començarà amb un sopar d’entrepans i seguirà amb les actuacions del PD Porco Rosso (patxanga tropical), Miquel del Roig (cantautor de versions), Banana Beach (rumba, ska, reggae) i finalitzarà amb Clotildes (grup de versions).
22 h Ballada de sardanes amb la cobla La Principal del Llobregat. Pl. de l’Ajuntament
Per segon any consecutiu, comptem amb la Principal del Llobregat, una cobla amb una dilatada experiència, dirigida per directors de renom, que interpretarà un programa de nou sardanes de set tirades. I, en acabar, coca i cava per a tothom.

22.30 h Correfoc de Festa Major, amb els Mansuets de Foc de l’AVAL. De la plaça Picasso a la plaça del Círcol
El tradicional correfoc dels Mansuets de Foc de l’AVAL amb els Peluts de Foc de Cabrils començarà a la plaça Picasso, continuarà per la plaça Jeroni Gelpí i seguirà pels carrers Picasso, Montevideo, Sant Joan, Montserrat, Santa Isabel, Sant Ignasi i plaça del Círcol, on finalitzarà.
Els participants en l’acte heu de recordar-vos de portar roba de cotó i/o texana de mànigues llargues i un barret de palla, gorra o mocador de cap. No porteu fibres sintètiques. Si voleu ballar i saltar ho heu de fer respectant els grups i les figures que formen els diables, sense formar barreres ni obstruir el pas dels grups. És del tot prohibit portar i llençar material pirotècnic, líquids i gasos inflamables (Decret 252/99 de la Generalitat de Catalunya).

No és permès de llançar aigua en el decurs del correfoc perquè la pirotècnia molla representa un perill, tant per als participants com per al públic.

No és permès de col·locar decoració penjada dels fanals, balcons, parets, carrers ni places, en tot el recorregut del correfoc

Recordeu que els mocadors que porteu han de ser de cotó o ignífugs, i que no poden ser sintètics.
23 h Ball de Festa Major amb La Principal de la Bisbal. Escola Pérez Sala
La Principal de la Bisbal ens oferirà un espectacle total de música, so i llum, amb una selecció de les cançons que han anat passant de generació en generació fins als nostres dies, combinada amb les obres més actuals.

 

DIUMENGE 25 DE JUNY

 

De 10 a 14 h II Trobada de cotxes clàssics, a càrrec de Club Maresme Clàssics. Av. Eduard Ferrés, entre Montevideo i Riera d’en Cintet

Després de la bona acollida de l’any passat, repetim la trobada de cotxes clàssics, amb vehicles mítics de les dècades passades.

 

11 h Xeringada i escuma, a càrrec dels Agrupaments Escolta Atzavara i Intayllú. Pl. Tarradellas

Enguany, tindrem un matí de diumenge refrescant. Per començar, la xeringada i l’escuma final, que es traslladen a la plaça Tarradellas. Recordeu-vos de portar xeringues i ganes de refrescar-vos i passar-ho bé.

 

11 h Super tobogan urbà de 100 m, per a totes les edats. Pg. Sant Joan de Mar

I, a tocar de la xeringada i l’escuma, tindrem un super tobogan urbà de 100 m, per a grans i menuts. Només heu de portar el vestit de bany i flotadors o matalassos per lliscar pendent avall. Quina passada!

 

11 h VII Trobada d’embarcacions de vela tradicional i presentació de l’embarcació Carme i Jani, a càrrec de Bricbarca. Espigó de Garbí

Enguany tindrà lloc la tradicional trobada d’embarcacions de vela tradicional i es presentarà l’embarcació Carme i Jani, aparellada amb vela tarquina, a càrrec de Bricbarca.

 

11 h Cercavila dels Ssstrèpits de l’AVAL. Veral de l’Ocata

Els Ssstrèpits de l’AVAL faran una cercavila des del Veral de l’Ocata fins a la plaça de l’Ajuntament, on tindrà lloc l’actuació castellera.

 

D’11 a 14 h i de 17 a 21.30 h Fira d’americans C. Sant Joan i Anselm Clavé

La Fira d’americans o indians torna amb reproduccions, parades d’artesania, demostració d’oficis, exposició de productes d’ultramar, tallers i activitats d’animació.

 

11 h Inauguració de la Fira d’americans amb una cercavila musical i un pregó. C. Sant Joan i Anselm Clavé

Una cercavila musical i un pregoner donaran el tret de sortida a la Fira d’americans.

 

11.30 h Arribada de barques i subhasta de peix, a càrrec dels Pescadors de Garbí i Bricbarca. Espigó de Garbí

Si voleu participar en una subhasta de peix capturat a les nostres platges, a la manera tradicional, començant pel preu més alt, i a la baixa, fins que algun dels presents es faci amb el lot, aprofiteu l’oportunitat que us ofereixen els nostres pescadors.

Aquesta activitat és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de les peixateries Peixos Mayor i Xaloc.

 

11.30 h Visita guiada per la ruta del patrimoni dels americans (amb aforament limitat). Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8)

Més informació i inscripcions a reserves@tanitdifusio.cat i al telèfon 691170860. Les places són limitades.

 

11.45 h Desfilada de moda de l’època dels americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

Si voleu conèixer com era la moda d’època, acosteu-vos a la Fira d’americans per veure aquest espectacle itinerant de carrer.

 

12 h Exhibició castellera, a càrrec dels Capgrossos de Mataró i els Castellers de Caldes de Montbui Pl. de l’Ajuntament

Els Capgrossos de Mataró comptaran amb l’acompanyament dels Castellers de Caldes de Montbui, també coneguts amb el malnom d’escaldats, una colla fundada el 1996.

12.30 h El galió i els contes del mar, animació de carrer. C. Sant Joan i Anselm Clavé

Després de recórrer la fira amb el galió, el capità ens explicarà aventures i llegendes de mar, a la Fira d’americans,

 

12.30 h Tast de cuines del món, a càrrec de la Parròquia Sant Joan. Pl. de l’Església

La Parròquia Sant Joan organitza un tast de cuines del món, amb la participació de diverses comunitats del nostre municipi.

 

13 h Desfilada de moda de l’època dels americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

Si voleu conèixer com era la moda d’època, acosteu-vos a la Fira d’americans per veure aquest espectacle itinerant de carrer.

 

17 h Cercavila musical per la Fira d’americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

Una cercavila musical encetarà les activitats de la tarda de la Fira d’americans.

 

17 h Partides simultànies d’escacs. Plaça del Cumu de les Noies (C. d’en Saura)

Partides simultànies d’escacs, a càrrec d’un mestre internacional, organitzades pel Club d’Escacs Vilassar de Mar. Inscripcions 15 minuts abans de l’inici de l’activitat.

 

18 h Cercavila d’animació itinerant per la Fira d’americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

Una cercavila itinerant amb personatges d’època animarà aquesta tarda de la Fira d’americans.

 

18 h Actuació infantil, a càrrec de Noè Rivas, a càrrec de la Rierada. Pg. dels Pins

Noè Rivas oferirà una actuació amb música molt animada i participativa per a tots els públics (activitat puntuada per la Rierada).

 

18.30 h Entrena’t per votar en el Referèndum, a càrrec de l’Assemblea Nacional Catalana. Pl. de l’Ajuntament
L’ANC proposa una gimcana amb un seguit de proves senzilles i plenes d’humor, per a tots els públics.
19 h Contes d’aigua a la Fira d’americans. Pl. de l’Església

Veniu a la plaça de l’Església a escoltar aquesta narració de contes.

 

19 h Proclamació de guanyadors i lliurament de premis del III Concurs Artístic de Vilassar de Mar Racons de Vilassar de Mar, a càrrec de VilassART. Hotel d’Entitats (C. Sant Joan, 36)

Els visitants de l’exposició del III Concurs Artístic de Vilassar de Mar Racons de Vilassar de Mar, decidiran amb els seus vots les tres obres guanyadores.

19 h Xerrada feminista d’Histèrika Lilith, a càrrec de la Rierada. Pg. dels Pins
La Rierada organitza una xerrada feminista, a càrrec d’Histèrika Lilith, al Passeig dels Pins

 

20 h Desfilada de moda de l’època dels americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

Si voleu conèixer com era la moda d’època, acosteu-vos a la Fira d’americans per veure aquest espectacle itinerant de carrer.

 

20 h Concert acústic de Clara Lombao, a càrrec de la Rierada. Pg. dels Pins

“Demos un paseo, pero en silencio, que creo escuchar a alguien cantar, flojito, una música liberadora”, de Clara Lombao, a càrrec de la Rierada.

 

20.30 h Teatre amateur amb Toc Toc, de Laurent Baffie a càrrec de La Tropa Teatre. Ateneu Vilassanès

La Tropa Teatre ens presenta Toc Toc, de Laurent Baffie, dirigida per Albert Tardà i Jordi Tomàs i interpretada per Jaume Alsina, Josep Budó, Esther Eiximeno, Andrea Reinoso, Àmmia Serra, Eduard Tardà i Mar Tolrà. Sinopsi: sis pacients coincideixen a la consulta d’una eminència en psiquiatria amb l’objectiu de resoldre els seus TOCs (Trastorns Obsessius Compulsius). El psiquiatra no arriba mai a la consulta i l’espera provocarà situacions delirants que els acabaran portant a ajudar-se mútuament i els farà descobrir que l’esperança per solucionar el seu patiment passa també per ser més tolerants i comprensius en allò que ens molesta dels altres. Una comèdia per no parar de riure que també ens farà reflexionar. Venda d’entrades anticipada el dimecres 21 de juny de 20 a 21 h i una hora abans de cada representació a l’Ateneu Vilassanès. L’obra també es representarà l’1 de juliol a les 20.30 h i el 2 de juliol a les 19 h (Preu: 6 € socis i sòcies i menors de 14 anys i 8 € no socis).

 

21 h Cercavila d’animació Busquem la tripulació! per la Fira d’americans. C. Sant Joan i Anselm Clavé

Busquem nova tripulació per tornar a les Amèriques!, espectacle d’animació itinerant per la Fira d’americans.

 

21 h Màgia de proximitat, a càrrec de Màgic Grup Maresme, i El món de les il·lusions, del Gran Maximiliano Stia. Pl. Picasso

El Gran Maximiliano Stia, primer premi al Festival Internacional de Màgia Li Chang 2017, ens presentarà El món de les il·lusions, el seu darrer espectacle. I per entretenir l’espera, de 21 h a 22 h, l’associació Màgic Grup Maresme farà màgia de proximitat per a tots els públics.

 

21 h Sopar popular i concert acústic de La cuca viu, a càrrec de la Rierada. Pg. dels Pins

La Rierada organitza un sopar popular i una actuació musical, a càrrec de La Cuca Viu, que interpretarà cançons de la terra (activitat puntuada per la Rierada).
23 h Concert de Festa Major, a càrrec de Gossos. Escola Pérez Sala

El grup manresà Gossos, format per Natxo Tarrés, Juanjo Muñoz, Roger Farré i Oriol Farré, nascut el 1993, ens presentarà el seu tretzè treball, Zenit, un disc enregistrat amb el guitarrista, cantant i productor David Rosell que es va presentar el 2016 al Mercat de Música Viva de Vic. Zenit torna a marcar una evolució de la banda, amb nous sons, noves harmonies i la intenció de renovar-se sense oblidar l’essència de les melodies i les veus que els ha caracteritzat.

DILLUNS 26 DE JUNY

 

18 i 19 h Visita guiada a la Casa Museu Carme Rovira (amb aforament limitat). Casa Museu Carme Rovira

Més informació i inscripcions a reserves@tanitdifusio.cat i al telèfon 691170860. Les places són limitades.

 

19 h Espectacle de circ familiar Alone, història d’un nàufrag, a càrrec de la Cia. Sebas. Pl. del Círcol En acabar, cercavila dels Ssstrèpits de l’AVAL. Fins a la plaça de l’Església

Onades, tempesta, raigs, vent… Un gran paquet que sura en mig del no res, un home que s’hi agafa i una illa… Comença l’espectacle. Disbarats, deliris i jocs d’un nàufrag a la seva illa. Poesia visual en moviment. Alone és un viatge físic i emocional. Una al·legoria de la solitud que utilitza el llenguatge del circ i el teatre gestual. Una obra plena de metàfores, paradoxes, humor i un polsim de surrealisme. I, en acabar, els Ssstrèpits encapçalaran una cercavila fins a la plaça de l’Església.

20 h Despenjada de l’ase Innocenci amb la presència del Pigat i la Lucía, a càrrec dels Mansuets de Foc de l’AVAL i la Tropa Teatre. Plaça de l’Església A continuació, cercavila cap a la platja de Palomares, a càrrec dels Ssstrèpits de l’AVAL
La despenjada de l’ase Innocenci i la lectura de la llegenda dels penjaases donaran pas a una cercavila amb els Ssstrèpits de l’AVAL i uns figurants de La Tropa Teatre cap a la platja de Palomares.

 

20 h Sardinada popular, a càrrec de l’Agrupació Socialista de Vilassar de Mar. Platja de Palomares

La sardinada, les havaneres, el rom cremat i el castell de focs d’artifici confereixen un to especial a l’últim dia de la Festa Major.

 

20.45 h Comiat del Pigat i la Lucía en la seva singladura amb el Sant Ramon, amb la col·laboració de Bricbarca, els Ssstrèpits de l’AVAL i La Tropa Teatre. Platja de Palomares

El Pigat i la Lucia, després d’uns dies intensos, s’embarquen amb el Sant Ramon. És el moment d’acomiadar-los, amb la col·laboració de Bricbarca, La Tropa Teatre i els Ssstrèpits de l’AVAL.

 

21 h Cantada d’havaneres amb Cremat de Garbí. Platja de Palomares

Cremat de Garbí, el grup d’havaneres nascut amb el nom de Pescadors de Garbí, ens oferirà la cantada d’havaneres de Festa Major.

 

22.30 h Castell de focs d’artifici i anunci del sector guanyador de La Rierada. Platja de Palomares. A continuació, celebració del sector guanyador

La Pirotècnia Igual serà l’encarregada d’organitzar el castell de focs d’artifici que clourà la Festa Major, amb noves i espectaculars figures i una gran potència de foc. I en acabar, actuació d’un PD (activitat puntuada per la Rierada).


Informació

Població
Vilassar de Mar
Activitat
Festa Major
Data
dijous, 22-6-17
dilluns, 26-6-17
Adreça
Diversos indrets de la Vila

Deixa un comentari

Punt d'interès de Vilassar de Mar

Meslloc
Germans Homs 1852