Del 16 de juny al 2 de juliol

Inauguració 16 de juny a les 19.30 h Exposició col·lectiva dedicada a “Terra” i Jove Creació. Casa de Cultura i Espai Casinet. Amb motiu del fil conductor de la Festa Major del Masnou Terra, Mar i foc, l’exposició col·lectiva tindrà lloc entre el 16 de juny i el 2 de juliol sota el lema “Terra”. Al mateix temps, a la plaça Llibertat es mostraran les obres resultant de la convocatòria Jove Creació. La inauguració d’ambdues iniciatives tindrà lloc el 16 de juny a les 19:30 h a l’Espai Casinet.

Horari d’obertura:

Casa de Cultura: De dimarts a divendres de 16 a 20 h. Dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h. Diumenges i festius de 10 a 14 h.

Espai Casinet: Divendres de 17 a 20 h. Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius d’11 a 14 h.

Dissabte 24 de juny

A les 18 h. Plaça de Països Catalans. Actuació dels Marxosos d’Ocata. Ho organitza: Esplai de Gent Gran d’Ocata.

Diumenge 25 de juny

De 18 a 21 h. Parc Vallmora. Comencem la Festa Major jugant. Agafa el trenet gratuït que et portarà fins al parc, amb parada a l’Escola Ocata (Passeig Roman Fabra) Parc Vallmora i carrer Bergadà (cantonada amb Joan XIII). Circuit d’habilitats per als més petits, amb grans peces d’escuma tova de diferents formes i colors. Juga i Juga, combinació de 12 jocs gegants (quatre en ratlla, qui és qui, pesca…) i de 45 jocs tradicionals (carreres de sacs, estirar la corda, caminar amb xanques…). Berenar i begudes a preus populars. Preu entrada de 1 a 18 anys: 3 euros (adults gratuït). Ho organitza: ANC i OMNIUM

A les 20 h. Església de Sant Pere. Concert d’estiu amb cor Scandicus i Orfeó Laudate. Concert homenatge a Lluís Millet imprescindible pels amants de la música coral. Cor Scandicus obrirà el concert amb repertori clàssic contemporani i Orfeó Laudate interpretarà la Missa en Re M. Op.86 de A. Dvorak i el Stabat Mater de J. Rheinberger sota la direcció de David Malet. El concert forma part dels actes de commemoració del 150è aniversari del naixement del mestre Lluís Millet i Pagés. Ho organitza: Cor Scandicus

Dissabte 1 i diumenge 2 de juliol

Tip de Tapes. Bars i restaurants participen en la Festa Major oferint tapes ben originals relacionades amb el Masnou o amb el lema d’aquest any, “Terra, mar i foc”. Consulta’n totes les propostes a www.elmasnou.cat.

Les banderoles de la Festa Major. Les banderoles de Festa Major es podran adquirir als següents punts: Casa de Cultura (Oficina de Turisme), Biblioteca Joan Coromines, i oficines municipals (Roger de Flor, 23 i Tomàs Vives, 4) a partir del 21 de juny. El 27 i el 28 de juny es podran adquirir durant els actes de Festa Major al Punt d’Informació Municipal (PIM) instal·lat a la platja d’Ocata. Fins exhaurir-ne existències.

Del 23 al 2 de juliol

Fira d’atraccions. Pistes esportives Pau Casals.

DIMARTS 27 DE JUNY

De 18  a 20 h. Segona sessió dimecres 28 de juny. Taller de Llibres d’artista: Llibres de terra, de mar, de foc. A càrrec de Elisa Pellacani. Crear codis visuals personals per a una narració. Realització d’un prototip experimentant amb símbols i la seva relació amb els formats proposats. S’investigaran suports i continguts gràfics per a un llibre en còpia única o en petit tiratge, fent servir tinta xinesa, pinzells, llapis, collage, paper… Número limitat de participants. Mínim 14 anys d’edat. No es requereixen coneixements previs. Materials inclosos. Es suggereix portar estoig personal amb tisores, llapis, regla, cúter i paper per collage. Inscripcions a la Biblioteca. El taller tancarà l’exposició Naturally a Book, exposició col·lectiva de llibres d’artista que tindrà lloc a la Biblioteca Joan Coromines entre el 30 de maig i el 29 de juny. Ho organitza: UNESCO El Masnou

A les 19.30 h. Plaça Països Catalans. Actuació dels Salerosos de Can Mandri. Ho organitza: Esplai de Gent Gran de Can Mandri.

Cercaviles dels tres elements: Terra, Mar i Foc

A les 22 h,Desfilada de la Terra. Concentració a la plaça Plaça Espanya. Recorregut: passeig Roman Fabra, Navarra, Roger de Flor, Santa Rosa, Tomàs Vives, Sant Felip i platja d’Ocata.

A les 22 h,Desfilada del Mar. Concentració a la plaça de la República. Recorregut: Pompeu Fabra, Torrent Umbert, Barcelona, Tomàs Vives, Sant Felip i platja d’Ocata.

A les 22.15 h, Desfilada del Foc. Concentració a l’Altell de les Bruixes. Recorregut: jardins del Mil·lenari, Mare de Déu de Núria, Mestres Villà, plaça d’Ocata, Sant Felip i platja d’Ocata.

Les cercaviles aniran acompanyades de Els Timbals de la Marina (Escola Marinada), New Drummers de l’Escola Sagrada Família, La Colla de l’Orfeu (Escola Lluís Millet) i de Tabalers de la Colla de Diables.

A partir de les 21 h. Platja d’Ocata. Pregó de la Festa Major. Sopar de germanor tot esperant el Pregó que tindrà lloc a les 23 h, on s’escenificarà el fil conductor de la Festa Major: Terra, Mar i Foc. Seguidament, podrem gaudir del concert de Henna.

DIMECRES 28 DE JUNY

A les 10 h, Carrer de Sant Rafael. Inauguració del carrer engalanat. Esmorzar dedicat a la promoció del Porró. Patrocinat per Carnisseria Ventura, Condis, Celler del Mar i Can Mai Tanquis. Ho organitza: Associació de Veïns del Carrer de Sant Rafael.

A les 21 h, Club Ocata Vent (platja d’Ocata). Revetlla de Sant Pere del Club Ocata Vent. Per a socis i amics del Club Ocata Vent.

A les 21 h, Platja d’Ocata. Havaneres amb el grup Cremats

A les 21.30 h, Correfoc juvenil. Recorregut: Ca n’Humet, Fontanills, M. de Déu de Núria, Mestres Villà, pl. d’Ocata, Tomàs Vives, Sant Felip, passatge Port, passeig Marítim.

A partir de les 23 h, Platja d’Ocata. Revetlla de Sant Pere.

A les 23 h, castell de focs d’artifici, a càrrec de Pirotècnia García.

A les 23.30 h, concert del grup Di-versiones

A les 1.30 h, dj Guille Milkyway.

DIJOUS 29 DE JUNY

A les 11 h, Parròquia de Sant Pere. Missa solemne concelebrada. Cantada pel Cor de Cambra de la UAB.

A les 12 h, Plaça del Mercat Vell. Pa amb vi i sucre. Ho organitza: Associació de Veïns del Casc Antic.

A les 12 h, Carrer de Sant Rafael. Partida de bitlles catalanes. Per a adults no professionals. Premi als tres primers classificats. Patrocinat per Carnisseria Ventura i Hostal d’Ocata. Ho organitza: Associació de Veïns del Carrer de Sant Rafael.

A les 18 h, 60 escales, Ple de rock. L’Escola Municipal de Música del Masnou (junt amb la Jove Orquestra de Cambra del Masnou) participarà en la nostra festa major amb allò que millor sap fer: música. Així, us oferiran un engrescador concert ambientat en els grans hits de la història del rock. Esperem que gaudiu de l’espectacle! Ho organitza: Escola Municipal de Música del Masnou

A les 18 h, Carrer Pere Grau, Per Sant Pere la música t’espera. Cantada d’havaneres i concert jazz-soul. Ho organitza: Sons

A les 19 h, Casino del Masnou. Concert i ball tirat amb l’Orquestra Maravella. Concert a les 19 h i ball tirat a les 23 h.

DIVENDRES 30 DE JUNY

A les 10 h, Carrer de Sant Rafael. Partida de bitlles catalanes per a infants. Joc tradicional amb les bitlles guarnides i llaminadures per a tots els participants. Xocolatada i Taller infantil de manualitats. Ho organitza: Associació de Veïns del Carrer de Sant Rafael.

A les 18 h, Plaça d’Ocata. Recreació de la llotja de peix de Montgat. Els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar venen diàriament el peix que pesquen cada matí a la llotja de Montgat, fent servir un dels sistemes de comercialització del peix més antics, la subhasta cantada de peix. Com cada any es traslladen al Masnou per la Festa Major, perquè pugueu comprar el millor peix de les nostres costes més prop a casa. No cal reserva prèvia, però no arribeu tard que us quedareu sense peix! Ho organitza: Ajuntament del Masnou amb la col·laboració de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar.

A les 19 h. Ruta literària. Recorregut. Lloc de trobada: Plaça de l’església. Ruta literària, conduïda per la Marta Roig, que s’emmarca dins el projecte comarcal “25 literaRutes pel Maresme”, basada en una selecció de textos d’autors i autores masnovins: Vicenç Llorca, J.A. Masoliver, Adriana Monclús, Esteve Pujol, Anna Rossell i Mireia Vancells. El passeig és un recorregut pel Masnou acompanyat de la lectura dels textos seleccionats. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca Municipal Joan Coromines: biblioteca@elmasnou.cat.

A les 19 h, Jardins de Can Malet. Actuació Coral de Can Malet i rom cremat. Ho organitza: Casal de Gent Gran Can Malet.

A les 20 h, Carrer de Sant Rafael. Mostra de balls d’Estudi 15. Balls de diferents estils musicals ofert per l’escola de dansa Estudi 15. Invitació a mojitos pels adults. Amb la col·laboració de Can Mai Tanquis. Ho organitza: Associació de Veïns del Carrer de Sant Rafael.

A les 20.30 h. Avinguda Pau Casals. V Baixada d’Andròmines. Cursa d’andròmines amb vehicles de construcció pròpia, sense motor i fets amb materials de rebuig i andròmines de tot tipus. Activitat patrocinada per Construccions Jordi Fortea. Vegeu-ne les normes de participació a www.elmasnou.cat.

A les 21.30 h, Parc del Llac. Cantades d’havaneres al Parc del Llac. Gaudirem de la música de les havaneres i dels aromes del rom cremat al Parc del Llac. Ho organitza: Associació de Veïns de Bell-Resguard.

A partir de les 21.30 h. Cridant a la Festa. Els Trabucaires d’Ocata recorreran el poble cridant a la Festa Major. Recorregut: Plaça de l’Església, Sant Josep, Rafael Bert, Bonaventura Bassegoda, Roger de Flor, carrer de Sant Rafael, Sant Felip, Mare de Déu de Núria, Sant Felip, Mare de Déu de Núria, Carrer Bergantí Caupolican, Dr. Botey, Carrer Sant Agustí, Puerto Rico,  Plaça Països Catalans. Ho organitza: Associació de Veïns del Cul d’Ocata i Trabucaires d’Ocata.

A partir de les 22.30 h. Platja d’Ocata. Escena local.

22:30 h Skai

23 h Sinèrgia

00 h Pirat’s Sound Sistema

02 h Lágrimas de sangre – LDS

03:30 h The Beat Generation

DISSABTE 1 DE JULIOL

A partir de les 9 h. Complex Esportiu Municipal. XVIII Torneig Interdinàmic Sènior Masculí. Ho organitza:  A.E.F.S. Masnou Interdinàmic.

A partir de les 9 h. Jardins de Can Malet. Campionat open Dòmino per parelles. Ho organitza: Associació de Dòmino per parelles del Masnou.

A les 10 h, Can Malet (1a planta). Torneig infantil d’escacs. Destinat a infants menors de 16 anys amb coneixements del joc d’escacs. Trofeus per als primers classificats i medalles per a tots els participants. Ho organitza: Club d’Escacs El Masnou.

De 10 a 21 h, (mateix horari el 2 de juliol) Platja davant de carrer de Mare de Déu de Núria. 9è Torneig Beach Tennis Chiringo la Xankla. Torneig de tenis platja, en categories masculina, femenina i mixta. Sistema per eliminatòries, semifinals i final. De 10 a 21 h els dies 1 i 2 de juliol de 2017. Ho organitza: Tennis El Masnou.

A les 11 h, Casa Benèfica del Masnou (c. del Rector Pinera, 12). Visita guiada a la Casa Benèfica. Us convidem a conèixer un dels edificis modernistes més singulars del municipi del Masnou. Dissenyat per l’arquitecte Gaietà Buïgas i Monravà l’any 1902 i promogut per l’alcalde Pau Estapé i Maristany, la creació d’aquest asil benèfic va suposar la concessió a la vila del Masnou del títol de Benèfica per part del rei Alfons XIII. En un moment històric en què les administracions públiques no preveien atendre els desvalguts, la creació d’aquest asil benèfic va garantir l’assistència de malalts i pobres a domicili, asil de vells, nens desemparats i indigents. Un esperit de servei que encara es manté avui en dia. Cal inscripció prèvia en línia o l’Oficina de Turisme: 935571834 / turisme@elmasnou.cat. Ho organitza: Ajuntament del Masnou amb la col·laboració de la Casa Benèfica.

A partir de les 11 h, Plaça d’Ocata. Festa familiar: TERRA, mar i foc. Juguem amb terra i Aigua.

D’11 a 13.30 h Activitat familiar on l’aigua i la construcció seran les protagonistes. Les famílies podran fer i desfer circuits d’aigua amb diferents materials.

D’11 a 13 h. Piscines i jocs d’aigua pels petits. Per petits fins a 6 anys.

D’12 a 13 h. Tallers amb terra i fang. Per infants de 5 a 10 anys.

D’13 a 14 h. Gimkana, petits i grans. Per a tots els públics fins a 105 anys.

Sorteig vàniva solidària. Allò recaptat es donarà a una ONG. Ho organitza: Fem fira i Lleureka

A les 12 h i a les 13 h, Escola de Vela del Club Nàutic El Masnou (dins del Port). Batejos de mar amb embarcacions de vela lleugera. Ho organitza: Club Nàutic El Masnou.

A partir de les 17 h, Parc Vallmora, XXV Trobada de gegants. Plantada al Parc Vallmora i cercavila pels carrers del poble acompanyada per la Colla Bastonera del Masnou Ple de Cops. Recorregut: Parc Vallmora, Torrent Vallmora, Roger de Flor, Sant Rafael, Sant Felip, Dr. Agell, Pere Grau, Mare de Déu de Núria, Santiago Rusiñol, Joan Maragall, Uruguai, Plaça Països Catalans. Ho organitza: Colla de Geganters del Masnou.

A les 17 h, Casino del Masnou. Tarda Literària al Casino del Masnou. Coia Valls, Xulio Ricardo Trigo, Silvia Tarragó, Jordi Mata, Begoña García Carterón, Jordina Ayats, Joaquim Molina, Xavier Theros, Rafel Nadal i Víctor Amela presentaran les seves darreres obres. Durant l’acte es donarà lectura als treballs guanyadors del Primer Concurs de Microrelats Casino del Masnou per partir d’aquests autors i es farà entrega dels premis. I per als menuts haurà conta contes i xocolatada. Al finalitzar hi haurà un petit concert a càrrec del Cor del Casino, degustació de vi i un tastet de dolços. Ho organitza: Casino del Masnou.

A les 19 h, Plaça de l’església. El gran joc del Masnou terra de mar. Un repte amb pistes escampades per tota la població, enigmes i proves esbojarrades que haureu de fer amb un telèfon i un compte d’Instagram. Tindreu 90 minuts per descobrir on heu d’anar, fer la missió que us proposem i immortalitzar-la amb una fotografia. La velocitat amb què respongueu, la qualitat de les fotografies i la quantitat d’amics que us donin “m’agrada” seran clau per obtenir la victòria. Esteu preparats per al repte? Els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’un adult. Cal inscripció prèvia en línia  o  l’Oficina de Turisme: 935571834 / turisme@elmasnou.cat.

A partir de les 19 h, Carrer de Sant Rafael. Concurs de Truites i Pastissos Casolans. La participació és oberta a tothom, a excepció dels professionals. Temàtica de la decoració: mar, terra i foc. Tota la decoració ha de ser comestible. Les truites i els pastissos s’han de portar fets al carrer sant Rafael el dissabte 1 de juliol, de les 19 a 19.30 h. El jurat emetrà el veredicte, que serà inapel·lable, a les 20.30 h. Un cop avaluats pels jurats, els podran degustar totes les persones assistents. Vegeu-ne les normes completes a www.elmasnou.cat. Ho organitza: La Colla de l’Hort i carrer sant Rafael.

A les 20 h, Plaça de l’església. Sopar de germanor. Sopar de germanor dirigida a veïns i masnovins a la plaça de l’església on cadascú porta alguna cosa per menjar i compatir. Ho organitza: Associació Casc Antic.

A les 21 h, Carrer Sant Rafael. Concert Coral La Teatral. Concert dirigit per Maria Millet. Ho organitza: La Teatral.

A les 23 h, Correfoc gran. Recorregut: Sortida de la Gaditana, Bonaventura Bassegoda, Roger de flor, Esperança, Tomàs Vives, Sant Felip, Pintor Villà, Pere Grau, Mare de Déu de Núria, Santiago Rusiñol, C. Maristany Noms, Fontanills, Altell de les Bruixes.

A partir de les 23:30 h, Platja d’Ocata. Concert de Ramon Mirabet, The Excitements i Dj Vito Martinni.

DIUMENGE 2 DE JULIOL

A partir de les 7.30 h. Tradicional despertada pels carrers de la vila. Ho organitza: Grup de Tabalers de la Colla de Diables i Diables del món subterrani.

A les 9 h, Port esportiu del Masnou (Escola de Vela). XXII Travessa al Port del Masnou. Ho organitza: Natació el Masnou (NEM).

De 9 a 14 h, Pistes de Petanca Pau Casals. Torneig Interclubs de Petanca. Ho organitza: Club Petanca El Masnou Ramon i Cajal.

De 9.30 a 13 h, 2a planta de can Malet. Torneig de partides ràpides d’escacs. Ho organitza: Club d’Escacs El Masnou.

De 10 a 14 h, Pl. de Ramón y Cajal. Campanya de donació de sang. Ho organitza: Banc de Sang i Teixits.

A les 10 h, Complex Esportiu Municipal. Memorial Esteve & Josepo. Ho organitza: Veterans Basket El Masnou.

A les 10.30 h, Carrer de Sant Rafael. Festa infantil. Els infants podran gaudir d’un taller de cuina i maquillatge. Seguidament, actuació de la companyia de Juliol Aguilar. Ho organitza: Associació de Veïns del Carrer de Sant Rafael.

A les 10.30 i a les 12 h, Escola d’arts escèniques del Masnou La Teatral. Música en família. A través de la música els nens adquireixen major consciència de si mateixos, de l’entorn i dels altres, i aprenen una forma valuosa de canalitzar i transformar les seves emocions. Amb la música poden desenvolupar de manera única la seva imaginació́ i la seva inabastable creativitat. Amb danses, cançons, jocs de falda i instruments musicals, ens familiaritzarem amb aquest gran llenguatge, la música. Sessió de les 10.30 h adreçada a famílies amb nens de 12 a 36 mesos. Sessió de les 12 h adreçat a famílies amb nens de 3 a 5 anys.

Activitat gratuïta. Places limitades. Inscripcions a info@lateatral.net i al 676.334.144. Es recomana dur mitjons antilliscants. Escola d’arts escèniques del Masnou La Teatral: carrer Mestres Villà, núm. 73. Ho organitza: La Teatral.

A partir de les 10.30 h, Plaça de Ramón y Cajal. Concurs de Paelles. La participació és oberta a tothom. Inscripcions fins al dimecres 30 de juny (inclós). Per a més informació i inscripcions, adreceu-vos a l’Associació de Veïns i veïnes Masnou Alt a l’Equipament Cívic Pau Casals, de dilluns a divendres de 17 a 22 h i al telèfon 600800148. Vegeu-ne les normes completes a www.elmasnou.cat. Ho organitza: Associació de Veïns i veïnes del Masnou Alt.

A les 11 h, Plaça Martí i Pol – Plaça Marcel·lina Montenys. Festa de l’escuma. Cercavila de pols holly i pistoles d’aigua que ens portaran a la festa de l’escuma. Recorregut: sortida a plaça Martí i Pol, Josep Pujades Truch, passeig Roman Fabra, plaça Marcel·lina Montenys. Ho organitza: Colla de Diables del Masnou.

A partir de les 18 h, Platja d’Ocata. El MasPop infantil: Festa infantil a la platja.

A les 18 h: Vull ser una pop star! Tallers a càrrec de Lleureka Projectes Educatius. Si vols convertir-te en una estrella del pop vine a les 18h a la platja d’Ocata i t’ ajudarem a que et caracteritzis com una veritable estrella del POP. Podràs fer-te diferents accessoris, elaborar el teu propi micròfon per que cantis com una autèntica estrella, podràs fer una xapa amb motius pop i maquillar-te com els i les cantants de veritat. Les elaboracions es portaran a terme amb diferents materials (goma eva, materials reciclats…) T’ho perdràs? No t’ho pensis gaire i vine a l’hora indicada, un cop estiguis preparat per l’ocasió t’ esperem al Concert Pop Per Xics!

Al finalitzar: Cobrellit solidari 2017 en favor de La Casa del Xuklis. Sorteig amb LA ONCE del dia 1 de juliol.

A les 19.30 h: Concert de Pop x xics. Espectacle que farà vibrar a la canalla i recordar als més grans de la família. Els peques se’n van de festa! Pop Per Xics és un grup d’animació musical per a tota la família, modern i actual. Cinc músics d’alt nivell, caracteritzats dels líders de les millors bandes de pop, són els encarregats de transformar i interpretar, de forma divertida i pedagògica, les cançons més emblemàtiques de la música Pop.

A les 19.30 h, Plaça d’Ocata. Ballada de sardanes de Festa Major. Ballada de sardanes amb la Cobla Punt Cat del Masnou. Ho organitza: Agrupació Sardanista del Masnou.

A les 20 h, Església de Sant Pere. Concert de Festa Major de la Coral Xabec. Concert de la Coral Xabec en commemoració del 150è aniversari del naixement del mestre Lluís Millet i Pagès. Cançons de compositors catalans i europeus contemporanis del mestre lluís Millet: Enric Granados, Eduard Toldrà i d’altres. Piano: Bàrbara Llacay. Quartet In Nobis. Direcció: Montserrat Llagostera. Ho organitza: Coral Xabec

A les 22 h, Plaça d’Ocata. Balls llatins. Animacions, salsa, bachata i rueda latina amb Deyvis Menéndez. Ho organitza: Agrupació Sardanista del Masnou.

Informació

Població
El Masnou
Activitat
Festa Major
Data
divendres, 16-6-17
diumenge, 2-7-17

Deixa un comentari

Punt d'interès de El Masnou

Antic Hostal de can Ramon

Cultura/Història

Base de Premsa

Cultura/Història

Ca n'Humet

Cultura/Història

Can Cusí

Cultura/Història

Can Malet

Cultura/Història