DIJOUS 11

Presentació del llibre Pepe i Jo, de Joan Lluís Bozzo . A les 19 h, al Saló de Pedra. Ho organitza: Argentona Cultura i Debat.

Teatre El Secret de la Lloll. A les 20.30 h, a La Sala d’Argentona. Un conte amb fragàncies de cabaret, un concert teatralitzat, un divertimento musical. Un espectacle fresc i divertit, on la Lloll hi fa tots els papers de l’auca i desplega el seu ofici i el seu art per explicar la història mai no contada del comte i la cupletista. Actriu: Lloll Bertran. Actor: Bernat Cot. Piano: Ariadna Cabiró. Entrada: 13 € (taquilla), 10 € (anticipada). Venda a www.argentona.cat , a l’OAC a partir del 8 de gener, i a la taquilla de La Sala 1h abans de l’espectacle.

Mostra de documentals: De Tot CorBlondie Crash i Història d’un Error. A les 21 h, al Centre Parroquial. En aquesta mostra podrem veure 3 documentals amb un rerefons molt colpidors. Taquilla inversa. Ho organitza: Centre Parroquial d´ Argentona.

DIVENDRES 12

Taller familiar Sonàrium El Viatge dels Sentits. De 17 a 19 h, a la plaça Nova. Espai de joc amb l´objectiu de divertir-se per despertar els sentits, especialment dissenyat pels més petits. (A partir d’1 any).

Inauguració de l’exposició Càntirs a l’Antiguitat. Col.lecció Jaume Bagot. A les 19 h, al Museu del Càntir. Seguidament presentació del catàleg de l´exposició a càrrec de Joan Gener Sala, col·leccionista. Ho organitza: Museu del Càntir.

Inauguració de l’exposició: Patrimoni Oblidat. Memòria Literària, i Conferència La Literatura: paisatge i memòria notarial. A les 20 h, a la Casa Gòtica. Conferència a càrrec del Dr. Llorenç Soldevila. A continuació inauguració de l’exposició, produïda per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner. La mostra vol posar en relació elements patrimonials ja desapareguts o bé abandonats o ruïnosos —o que en un determinat període històric ho van ser—, amb textos literaris que s’hi han referit. L’exposició romandrà oberta fins al 4 de febrer. Ho organitza: Centre d´ Estudis Argentonins Jaume Clavell.

Teatre Brujas. A les 20.30 h, al Centre Parroquial. Una mort accidental, la consulta d´una bruixa (la Lula), un quadre… de vegades només cal una petita empenta per què els poders ocults es manifestin.  Entrada: 5 €. Ho organitza: Centre Parroquial d’Argentona.

Garrivern. A partir de les 22.30 h, a l´espai Cal Guardià. MIQUEL DEL ROIG. És un dels grans amics de la nostra festa i, segurament, l´artista que més cops hi ha tocat. És el mestre de cerimònies de centenars de festes majors cada any i torna a Argentona després d´anys d´èxits a la nostra festa gran.  ADALA & THE SAME SONG BAND. A Argentona li agrada el reggae i a nosaltres encara més. Si us agrada gaudir dels ritmes jamaicans i del dub aquest concert és una de les vostres cites de l´any al poble. DJ HOCHI. És ja el DJ de capçalera de La Garrinada. No falla, un cop es posa davant els plats la festa està servida i el ball assegurat. Ho organitza: Garrinada.

DISSABTE 13

IV Torneig Escacs, Escac i Mat. De 10 a 14 h, a l´Escola Argentona. Més informació a www.centreparroquialargentona.cat. Ho organitza: Centre Parroquial d´ Argentona, secció Escacs.

Cercavila de Gegants. A les 11.30 h, des de la pl. de Vendre baixant pel carrer Gran fins a la pl. Nova. Ho organitza: Geganters i Grallers d’Argentona.

Acrobàcia i humor amb Todo Encaja. A les 12 h, a la plaça Nova. UpArte presenta un espectacle viu que manté la línia de la tècnica acrobàtica d´alt nivell, però aquesta vegada els artistes mostren la seva vessant més humana amb petits tocs d’humor.

Sardanes amb la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona. A les 12.30 h, a la terrassa de l’Església de Sant Julià.

Espectacle d´ Acrosport i Gimnàstica. A les 13 h, a la pista de futbol-sala del Centre Parroquial. Ho organitza: Club Esportiu Crazy Jumpers.

Trobada d´Hereus i Pubilles. A les 16 h, pl. Nova davant el tramvia. Visita guiada pel centre històric de la vila (obert a tothom). Ho organitza: Amics del Pubillatge d’Argentona. Col·labora: Centre d’Estudis Argentonins Jaume Clavell.

10a Mostra de Bestiari de Foc. De les 17.30 a les 19 h, a la plaça de Vendre. La 10a Trobada de Bestiari de Foc convida a tres bèsties de foc d´altres poblacions, que juntament amb La Polseguera es planten a la Plaça de Vendreperquè nens i grans les puguin contemplar i aprendre la seva història; i es faran a la vegada activitats per la quitxalla. Ho organitza: Calabrot d’Argentona i Diables d’Argentona.

Concert de Festa Major amb l´Orquestra Maravella. A les 18 h, a La Sala d’Argentona. Preu: 4 €. Entrades anticipades a www.argentona.cat i a l’OAC de l’Ajuntament a partir del 8 de gener,
i a la taquilla de La Sala 1 h abans de l’espectacle.

És l’hora del Foc i les Bèsties   A les 19 h, a la plaça de Vendre. Tabalada amb les colles participants a la Mostra de Bestiari. A Càrrec dels Diables d’Argentona.

Petit Correfoc dels Banyetes. A les 19.15 h, a la pl. de Vendre i carrers del costat. A Càrrec dels Diables d’Argentona.

Cercavila de BÈSTIES DE FOC. A les 19.30 h, des de la pl. de Vendre. Cercavila de foc amb les bèsties participants a la Trobada de Bèsties. A Càrrec dels Diables d’Argentona.

Conferència I sota les llambordes…l´arqueologia: dels primers argentonins a la Campana Juliana. A les 20 h, a la Casa Gòtica. A càrrec de Cesc Busquets i Míriam Esqué, arqueòlegs, ATICS SL. Ens presentaran els resultats de les darreres excavacions i recerques arqueològiques fetes a Argentona. Es donaran a conèixer les novetats sobre el naixement de la vila d´Argentona i els seus primers habitants; com Sant Julià havia tingut un fossat i una muralla; i la troballa del motlle i l´estructura on es realitzà la Campana Juliana.

Ball de Festa Major amb l’Orquestra Maravella . A les 23 h, a La Sala. Tindrem el tradicional ball de Festa Major amb una de les millors orquestres. Com a novetat hi haurà servei de bar dins La sala. Entrada gratuïta. Ho organitza: Amics del ball.

Nit de Festa! Concert amb Pelukass . A les 23 h, a l’espai Cal Guardià. És el grup de versions amb més projecció del moment i, amb més de 70 concerts, és un dels noms de referència de les Festes Majors. En acabar, la música continuarà amb el Garri Dj, que ens farà ballar amb el millor remix de música i amb qui podreu proposar al moment, (per Twitter) les cançons que volgueu sentir.

DIUMENGE 14

Plantada de Gegants. A les 9 h, a la plaça del Geganter Joan Padrós. Rebuda i presentació de les colles convidades. Ho organitza: Colla de Geganters i Grallers d’Argentona.

Trobada de Plaques de Cava. De les 9 fins les 13.30 h, a la plaça de Vendre. Ho organitza: Amics de les Plaques de Cava del Maresme.

Cercavila de Gegants i Grallers amb les Colles Geganteres Convidades. A les 11 h, des de la plaça del Geganter Joan Padrós fins la plaça Nova. A més a més dels nostres gegants i grallers podrem veure els de les colles convidades. Ho organitza: Colla de Geganters i Grallers d´Argentona.

Tradicionals Tres Tombs. A les 12h, sortida del Polígon Nord. Cap les 12.30h, arribada a la pl. Nova. Amb l’animació de la Banda de Música. Ho organitza: Comissió Sant Antoni Abat.

Vermut Jazz de Festa Major. En acabar els 3 Tombs, a l’espai Cal Guardià. Podrem gaudir d’un concert de música en directe i fer el vermut a la carpa.

Trobada d’Escacs. A les 17 h, al Centre Parroquial. Per a totes les edats nens i adults. No importa el nivell, si no en saps t’ensenyem. Informació cpescacsargentona@gmail.com. Ho organitza Centre Parroquial d’Argentona, secció d’Escacs.

Espectacle familiar Notes de Viatge. A les 18 h, a la Sala. Espectacle familiar i per a tots els públics. Preu: 7 € i 6 € Venda a www.xarxaargentona.com, i a La Sala, des d’una hora abans de l’espectacle. Ho organitza: Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils d’Argentona.

Piromusical. A les 19.30 h a l’Ajuntament. A càrrec de Pirotècnia Tomàs. Acabarem la Festa Major de Sant Julià amb un fantàstic piromusical que es podrà veure des dels voltants de l’Ajuntament i de Can Doro.

DIUMENGE 21

Cinema Infantil i Dia de Festa. A les 12 h, al Centre Parroquial. Músics i animadors esperen els infants i les famílies a la porta del cinema i els inviten a gaudir de la festa. Un cop dins la sala, gaudiran d’una selecció de pel.lícules presentades i acompanyades de música, màgia, titelles i jocs. Preu únic: 4 €. Recomanat: a partir de 3 anys. Ho organitza: Centre Parroquial d’Argentona.

Informació

Població
Argentona
Activitat
Festa Major
Data
dijous, 11-1-18
diumenge, 21-1-18

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc