Del 3 al 13 de maig, Alella es converteix en territori poètic amb la 11a edició d’Espais de Poesia. El programa inclou actes programats per difondre la veu dels poetes i la creació literària des d’una visió multidisciplinar: recitals, espectacles, presentació de llibres, itineraris poètics, audicions musicals, una exposició de poesia visual i una proposta de poesia 2.0, entre d’altres propostes culturals. Activitats per a tots els públics amb la poesia com a denominador comú.

Dijous 3 de maig

A les 20 h a Can Manyé, espai d’art i creació, inauguració de l’exposició Abracadabra de Jordi Pagès Morera. Fins al 10 de juny.

Abracadabra és una locució aramea que vol dir “mentre parlo, vaig creant”. Aquest és el concepte origen del projecte multidisciplinari que reuneix un conjunt d’apunts, collages, poesia, partitures… No vol ser una mostra d’art, ni tan sols una exposició d’art, sinó una finestra per mostrar propostes, algunes d’acabades, d’altres en procés, però totes,  amb la raó de despertar la creativitat. L’exposició consta de 25 obres, però no és del tot segur, potser n’hi haurà menys o potser alguna de més. Aquest projecte multidisciplinari es durà a terme a tres espais: La Fàbrica de les Arts Roca Umbert, Can Manyé i el Konvent

I tot seguit… Ovidi 4 ·  espectacle poètic.

Mireia Vives, David Caño, David Fernàndez i Borja Penalba pugen a escena textos de Pere Quart, Angela Davis, Joseba Sarrionaindia, Marina Garcés, Santiago Alba Rico, Roger Pelàez, Maria Mercè Marçal, Josep Palau i Fabre, Valero Sanmartí, Rafeef Ziadah, Marc Granell, David Caño, Montserrat Roig, David Sarsanedas, Enric Casasses i G. K. Chesterton. Per què clar, on passen les coses? Ni a la pantalla ni a l’smarthpone ni a la tv ni al xat. Les coses passen allà on les podem compartir, les podem dubtar i, sobretot, les podem transformar. Quan les imaginem alhora, les cuidem plegats i les resistim juntes.

Divendres 4 de maig

A les 18 h al Pati Espai Jove, Poetada jove ·  recital jove. La creació poètica com a expressió lliure múltiple i multiplicadora. Recital del taller coordinat per Marçal Parcerisa i Queralt Morros, poetes de la comarca, així com un espai de micròfon obert a tothom qui vulgui participar.

Cloenda de l’acte amb un recital amb les veus punyents de Maria Sevilla (Dents de polpa, Kalàixnikov) i Guim Valls (Quincalla del segle, La mà dins la roda).

Activitat programada amb la Regidoria d’Adolescència i Joventut

A les 21 h a Can Lleonart, Joan Miquel Oliver ·  concert.

Atlantis és un treball discogràfic amb un ventall estilístic que conté tot el que es pugui imaginar. Joan Miquel Oliver, fundador i excomponent d’Antònia Font, presenta aquest disc de riquesa sonora i literària indubtable, d’alt contingut poètic. Repertori de dotze cançons estructurades en tres blocs al voltant d’un mateix leitmotiv: les persones.

Venda d’entrades anticipades a Can Lleonart.

Dissabte 5 de maig

A les 12 h  Jardins de la Vila Martorell a la Riera Fosca, 3, A la riba obscura, Víctor Català i  Mercè Rodoreda  ·  conversa i recital.

Els autors més importants del s. XX són sens dubte elles. Dones que treballaren tots els camps literaris, però conegudes gairebé només per la seva narrativa. Eren també pensadores crítiques, escriptores de teatre i de poesia. Per això volem ara aturar-nos en el seu  treball poètic. De la mà de la violinista Marta Cardona i de la poeta Dolors Miquel, ens hi endinsarem a través de la lectura i de la música, i intentarem atènyer aquesta riba seva més obscura.  En acabar compartirem un aparetiu del Restaurant Els Garrofers.

Activitat programada amb la Regidoria d’Equitat.

Diumenge 6 de maig

A les 19 h a Can Manyé, espai d’art i creació, Oriol Sauleda i Marcel·lí Bayer  · experimentació poètica i sonora.

El poeta Oriol Sauleda, 43è premi de poesia Martí Dot d’enguany, i el músic Marcel·lí Bayer, a través de la improvisació, connecten amb l’espectador excepcionalment. Quines imatges sortiran? Quina música se’ns emportarà? Ningú sap que passarà. Espai lliure de grisa realitat. Banda ampla per somniar.

Dimarts 8 de maig

A les 20 h a Can Manyé, espai d’art i creació, Sense estança  ·  espectacle poètic-musical.

Un homenatge commovedor a les persones desplaçades amb versos de Marià Manent, Miquel Martí i Pol, Joana Raspall o Kavafis, entre molts d’altres. Acció escènica de paraula escruixidora i música captivadora al servei d’un missatge que vol ser honest, de denúncia, solidaritat, esperança. Clam per la llibertat i la dignitat.

Direcció escènica i selecció de textos: Enric Arquimbau.

Música: Emili Cuenca.

Dients: Enric Arquimbau i Mariona Casanovas.

Activitat programada per la Comissió de Cooperació  Internacional

Dijous 10 de maig

A les 18.30 h a Espai Jove, El ganivet busseja i la cullera flota  ·  recital.

Els alumnes de l’Institut d’Alella fan un recital de poesia basat en un joc proposat pel poeta Josep Pedrals. Un exercici d’escriptura per descobrir com la necessitat expressiva surt a la superfície del text fins i tot quan no la busques.

A les 21 h a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia, Al cor de les paraules   ·  club de lectura.

Oriol Izquierdo ens aproparà a l’obra poètica de Montserrat Abelló, commemorant el centenari del seu naixement. En paraules d’Izquierdo “la poesia de Montserrat Abelló troba en la subtilitat, en la delicadesa, en la proximitat, les arrels més riques. És una poesia sentida. Amb l’oïda tant com des del sentiment. És una poesia de combat, però des de les paraules menudes i les realitats petites”.  Conduït per: Tònia Minguet i Toni Tomàs

Divendres 11 de maig

A les 20 h a Can Manyé, espai d’art i creació, Poemes visuals  ·  espectacle per a grans i petits.

Inspirada en la màgia dels poemes visuals de Joan Brossa, una maleta plena de lletres d’escuma ens permetrà jugar amb sons i formes, descobrirem com es pot crear poesia sense la necessitat de construir paraules. La guitarra i les cançons ens convidaran a visitar un món sensible de sorprenent senzillesa ideat per Jordi Bertran.

Preu: 5 €. Venda d’entrades a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia i a Can Manyé

Dissabte 12 de maig

A les 12 h a Alta Alella MirginForats  ·  presentació i recital.

Carla Fajardo, guanyadora del 21è premi de poesia Alella a Maria Oleart, presentarà el poemari Forats al voltant del paisatge, com un viatge: de dins cap enfora, del cau a la poesia, de l’individu al col·lectiu, del silenci a la veu, de l’arrelament i l’herència al camí, d’una cava a l’altra. Ens endinsarem en el poemari amb Lluïsa Julià, escriptora i crítica literària, el maridarem amb vins d’Alta Alella i el celebrarem amb un recital musicat a càrrec de Paul Berrondo, veu, i Jordi Busquets, guitarra.

Cal inscripció prèvia al 93 540 87 23 o 93 555 90 55

A les 19 h a Can Manyé, espai d’art i creació, A punt  ·  presentació.

Núria Pujolàs, Lali Ribera i Jordi Roig són els tres autors d’A punt, llibre publicat per Voliana Edicions que ens acosta a la creació poètica lligada al Maresme. Dels versos dits al carrer de l’atzar a l’ànsia imprevista d’escriure conjuntament. Coordina: Albert Calls.

Diumenge 13 de maig

A les 12 h a Can Lleonart XXXV Mostra Literària del Maresme ·  Lliurament de premis.

Coneixerem les obres guardonades a la Mostra Literària en la seva fase local. Participen: Coral Municipal d’Alella i la coral de Ressò, Centre d’Estudis Musicals.

Espais de Poesia 2.0. Us convidem a compartir a través de la xarxa les poesies que més us agradin. Compartint poemes i fotografies que feu a Instagram, Twitter i Facebook amb el hashtag #epoesialella18.

Informació

Població
Alella
Activitat
Poesia
Data
dijous, 3-5-18
diumenge, 13-5-18
Adreça
Diversos indrets

Deixa un comentari