Publicat el 08/05/2018

Arrenca la quarta edició conjunta dels salons de ‘packaging’ i tecnologia per a l’alimentació centrada en la sostenibilitat dels productes i en la digitalització de la indústria

La quarta edició conjunta dels salons Hispack i FoodTech ha arrencat aquest dimarts al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona i hi tindrà lloc fins divendres.
La plataforma de les indústries de l’envàs i l’embalatge -‘packaging’- i de la tecnologia per a l’alimentació reuneix 1.100 expositors de 30 països en 55.000 metres quadrats i espera superar els 38.000 visitants -un 10% internacionals- de l’anterior edició, celebrada l’any 2015. La sostenibilitat, la millora de l’experiència d’ús dels envasos, la digitalització i automatització cap a la indústria 4.0 o la seguretat alimentària són alguns dels grans temes dels salons.
A la fira, s’hi poden trobar des d’envasos biodegradables i més lleugers a d’altres d’interactius o intel·ligents que incorporen realitat augmentada o es connecten a aplicacions mòbil per informar des de la seva ubicació als al·lèrgens que conté el producte.
Una altra funció que es pot donar a l’envàs és alertar de la caducitat del producte. És el cas d’un recipient presentat per l’Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística (Itene) que incorpora una “etiqueta intel·ligent” que canvia de color per indicar el “grau de frescor” del producte i permet detectar a simple vista si està en mal estat, segons ha explicat la responsable d’Itene a Madrid, Mercedes Ortal.
Més enllà dels envasos, destaquen altres innovacions com rajoles que eliminen bacteris o robots que cuinen amb precisió matemàtica per a centenars de persones.

ACN L’Hospitalet de Llobregat
Foto: Pla curt de l’envàs d’Itene amb una etiqueta intel·ligent que canvia de color quan el producte es fa malbé. Imatge del 8 de maig de 2018

 

Deixa un comentari