Publicat el 19/12/2013

Segons s´informa a elmasnouviu.cat ja s’està duent a terme una plantada d’arbrat a la part alta del parc, a la zona del bosc. Aquesta actuació, que té un pressupost de prop de 84.000 euros, suposa la primera fase d’urbanització d´aquest espai verd tan esperat.En concret s’han programat dues fases de la plantació. La primera s’estendrà fins a finals d’aquest any, per plantar 316 pins de mida mitjana (d’1,5 a 2 metres) i gran (de 4,5 a 6 metres). La segona serà de cara al primer trimestre del 2014, en la qual s’ha previst una plantació popular de més de 800 pins petits (de 15 a 25 centímetres), amb la col·laboració dels escolars del municipi.
Precisament, per a aquest bosc masnoví, s’ha escollit el pi pinyer (Pinus pinea) i el pi blanc (Pinus halepensis), dues espècies resistents a la sequera, la contaminació, l’exposició a la salabror del mar i, en general, a la variabilitat que presenta el clima mediterrani.
El seu interès en l´àmbit botànic recau en el fet que són espècies pròpies de la regió mediterrània i que no perden la fulla durant l’hivern. Viuen en bones condicions a ple sol, aguanten els forts vents, i poden arribar als 25 m d’alçada i poden viure fins a sis-cents anys.

Deixa un comentari