Publicat el 05/03/2014

 El secretari d´Universitats i Recerca, Antoni Castellà, presidirà el lliurament dels premis aquest dissabte a l´Auditori de Barcelona. Els Premis de Recerca Jove, que enguany han arribat a la 32 edició, volen fomentar l’esperit científic entre el jovent
Un total 95 alumnes i 11 centres d’ensenyament secundari han estat guardonats amb els Premis de Recerca Jove que atorga la secretaria d’Universitats i Recerca pels seus treballs d’investigació científica. L’acte de lliurament, que tindrà lloc a l’Auditori dissabte vinent a les 12h, el presidirà el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, acompanyat director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, Pere Pardo.
 
Als Premis de Recerca Jove s’han presentat 285 treballs realitzats (72 guardonats) per 384 alumnes. Els Premis, que enguany han arribat a la 32 edició, volen fomentar l’esperit científic entre el jovent. Els treballs els elaboren estudiants de 3er i 4rt d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau superior i mitjà conjuntament amb el professorat. La recerca és de tipus experimental o teòric i està relacionada amb qualsevol matèria o àrea científica. A banda de premiar l’esforç dels alumnes i el treball en equip, els premis reconeixen també el foment de les vocacions científiques per part dels centres.
 
Per àrees de coneixement, s’han premiat 14 treballs de l’àmbit d’Enginyeria i Arquitectura. A continuació, trobem les ciències i ciències de la vida (amb 13 cadascuna), les ciències socials i les humanitats (amb 12) i les ciències mèdiques i de la salut (8).
Per comarques de procedència dels alumnes, la més representativa és el Barcelonès amb 16 premiats. La segueixen el Maresme, amb 12 premiats, i el Vallès Occidental, amb 10.
Els Premis de Recerca Jove s’atorguen en dues categories: una per a alumnes de segon cicle d’ESO i una altra per a l’alumnat de secundària postobligatòria. Els guardons estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres, que destinaran a equipament de biblioteques i material docent. L’edició de 2013 inclou també el Premi Reginó, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones (ICD), que premia el millor treball de recerca sobre les dones i les seves aportacions i el centre d’educació secundària que hagi destacat per haver impulsat l’interès en aquesta temàtica. A més, per primer cop, s’afegeix un nou premi per al millor treball de recerca sobre el tema de la família, el Premi Ramon Faus i Esteve, en col·laboració amb el Departament de Benestar Social i Família.
 
A l’acte de lliurament dels Premis també hi assistiran el director general de Recerca, Josep M. Martorell; el director general d’Universitats, Lluís Jofre; i el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, Claudi Alsina. http://premsa.gencat.cat/pres/premisrecercajove

Deixa un comentari