Publicat el 15/05/2014

En l’operació s’ha detingut un home al qual se li imputen 77 delictes d’estafa. L’import dels diners estafats als llogaters supera els 60.000 euros
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mataró han resolt un cas de falsificació de contractes de lloguer que es va saldar amb la detenció el passat mes de gener d’un home de 37 anys d’edat, de nacionalitat colombiana i veí de Mataró per un presumpte delicte de falsificació de document públic i delicte continuat d’estafa.
La investigació posterior ha permès determinar que l’home estaria implicat en un total de 77 estafes tot i que el numero de persones afectades seria inferior donat que alguns propietaris disposaven de diversos immobles. Tot i això, no es descarta que n’hi pugui haver més ja que la investigació continua oberta.
Els agents van tenir coneixement de les activitat del detingut arran d’una primera denúncia realitzada per una de les múltiples víctimes on s’exposava que l’administrador únic d’una immobiliària situada al carrer Cuba del barri de Centre de Mataró s’hauria apropiat de l’import de la fiança d’un lloguer el qual hauria tramitat.
Les gestions d’investigació realitzades a posteriori han permès determinar el modus operandi de l’autor. Així quan el propietari d’un pis contractava els serveis de la immobiliària per tal que li lloguessin el pis, aquest localitzava un futur llogater i formalitzaven el contracte de lloguer de l’immoble i, tal i com exigeix l’Institut Català del Sòl, es feia constar que el llogater deixava una quantitat monetària en concepte de fiança.
Aquesta quantitat monetària no s’arribava a ingressar mai, cosa que arrendador i arrendatari desconeixien, ja que el presumpte autor falsificava tant el segell del registre de la propietat com el número de registre i posteriorment els mostrava el rebut conforme l’ingrés s’havia efectuat, però ell es quedava amb els diners destinats com a dipòsit. D’aquesta manera mentre el pis estava llogat cap de les parts reclamava els diners, amb la qual cosa ningú tenia sospites que l’ingrés no s’havia dut a terme.
Un cop finalitzava el contracte de lloguer i el llogater deixava el pis en correctes condicions, aquest hauria de rebre els diners deixats en dipòsit a través de l’agència immobiliària. Era en aquest moment que el detingut donava excuses esperant que la persona desistís del cobrament.
Així doncs, quan una llogatera va reclamar directament a la Cambra de la Propietat el reemborsament que havia estat suposadament dipositat a I’INCASOL amb el justificant d’ingrés, es va comprovar que aquestes dades eren falses.
Després d’una anàlisi exhaustiva i posterior a la detenció del presumpte autor, es va procedir a una entrada i perquisició al local de la immobiliària amb la finalitat de localitzar contractes de lloguer de pisos de dates anteriors i documents que acreditessin les estafes produïdes, i hores d’ara hi ha 77 casos registrats a Granollers i Mataró, però no es descarta que aquesta xifra pugui augmentar ja que la investigació continua oberta.

Deixa un comentari