Publicat el 25/06/2014

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Mataró han resolt 12 casos de robatoris amb violència i furts comesos a la ciutat durant els darrers mesos. Els fets van tenir lloc entre l’abril i el juny quan es van rebre diferents denúncies de furts i robatoris amb violència i/o intimidació en què les víctimes coincidien a explicar que les autores eren dones que habitualment actuaven soles. Arran d’aquestes denúncies, efectius de la unitat d’investigació de la comissaria de Mataró van iniciar una investigació per identificar i detenir a les autores.
Les dones denunciades acostumaven a actuar de dues maneres diferents. En un dels casos, la presumpta autora s’apropava a la víctima amb qualsevol pretext i desprès es mostrava agraïda fent-li abraçades i petons. Amb aquests gestos aconseguia la distracció de les víctimes, les quals acostumaven a ser persones d’edat avançada, per aprofitar sostreure’ls les joies.
En el segon modus operandi, l’autora accedia a un local i amb qualsevol pretext com preguntar sobre els serveis que oferien en el negoci i els preus, aconseguia distreure l’atenció del treballador, moment en que aprofitava per sostreure qualsevol efecte de valor, especialment els telèfons mòbils que s’acostumen a deixar a sobre del mostrador .
Tant en un cas com en l’altre, si la víctima s’adonava dels fets les autores no dubtaven en fer ús de la violència per tal d’aconseguir el seu objectiu.
Com a resultat de la investigació es van poder relacionar tots els fets i identificar les presumptes autores, sumant un total de 12 casos resolts. Es tracta de set dones d’origen romanès d’edats compreses entre els 20 i els 31 anys, la majoria de les quals no tenen un domicili conegut en l’actualitat tot i que havien residit a les localitats de Barcelona i Badalona.
Són persones amb una alta mobilitat delictiva a les quals ja els consten diferents ordres de recerca i detenció tant policials com judicials. Com a resultat de la investigació i davant la impossibilitat de trobar-les se’ls ha incoat una altra ordre de crida i cerca. Es dóna la circumstància que entre totes set acumulen més de 90 antecedents per delictes contra el patrimoni.

Deixa un comentari