Publicat el 16/04/2014

El cos de Mossos d’Esquadra desplegarà demà un ampli dispositiu especial amb motiu de la final de la Copa del Rei de futbol, que enfrontarà el FC Barcelona i el Reial Madrid a l’estadi de Mestalla, a la ciutat de València. El dispositiu mobilitzarà prop de 600 agents i posarà l’accent en dos aspectes: la mobilitat i la celebració en cas de victòria blaugrana.
L’operatiu comença entre les 22:00 hores del dimarts i, en fase de prealerta, i les 6 hores de dimecres, quan entra en alerta màxima ja que comencen els primers desplaçaments, i finalitzarà en la matinada del 17 d’abril.


Seguretat en els desplaçaments per carretera i tren
Prop de 200 mossos d’esquadra vetllaran per garantir que els desplaçaments dels seguidors blaugranes i madridistes que viatgin des de Catalunya en direcció a València per carretera, ja sigui en vehicle privat o autocar, i per tren es desenvolupin amb seguretat i sense incidents. La Federació Espanyola de Futbol ha facilitat a cada club 19.350 entrades.
Des de Catalunya sortiran 59 autocars amb seguidors blaugranes. A més, al llarg de demà al matí, 7 trens faran el trajecte Barcelona-València, dels quals 6 ja el fan de manera habitual però incrementaran la seva capacitat per a l’ocasió i 1 tren especial es posa en servei de manera excepcional. Mossos calculen que prop de 4.500 vehicles particulars faran el trajecte fins a València.
Pels desplaçaments en carretera, s’han establert àrees de servei diferenciades pels seguidors del Barça i del Madrid a les autopistes, amb l’objectiu d’evitar incidents entre ambdues aficions. Es recomanen les àrees de servei de l’Hospitalet de l’Infant i del Baix Ebre per als seguidors del FC Barcelona, i les del Mèdol, a Tarragona, i Benicarló, a Castelló, per als aficionats madridistes.
Durant la matinada del 17 d’abril es produirà el retorn dels autocars i de 4 trens especials que faran el trajecte València-Barcelona. Durant tot el dia i, en especial, en el viatge de retorn, s’intensificaran els controls policials i les mesures de pacificació del trànsit.


Celebrant la victòria amb seguretat i sense incidents
La Policia de la Generalitat també activarà un dispositiu al centre de la ciutat de Barcelona en cas que el Barça guanyi la Copa del Rei, amb l’objectiu de mantenir l’ordre públic i garantir la seguretat perquè la tradicional celebració de la victòria es dugui a terme des del civisme i sense incidents.
En aquest cas, es recomana que els seguidors blaugranes no vagin a l’aeroport a rebre al seu equip sinó que vagin directament al Camp Nou, on podran gaudir de l’arribada dels seus jugadors.
Es faran talls de carrer als accessos a plaça Catalunya i Canaletes. Es preveu una zona de seguretat que s’ubicarà al carrer Pelai on hi haurà desplegades les diferents unitats dels Mossos d’Esquadra.
Per tal d’evitar incidents, es recomana seguir en tot moment les indicacions dels agents de policia. Els mossos faran filtres als accessos del perímetre de celebració per impedir l’entrada d’objectes contundents com ampolles de vidre, bengales, llaunes i altres. També s’ha contactat amb els bars i restaurants de la zona per evitar la distribució de gots i ampolles de vidre.
A la resta de poblacions catalanes, els Mossos reforçaran aquells indrets on prèviament s’han registrat concentracions multitudinàries o celebracions esportives per garantir que aquestes es duguin a terme sense incidents.

Deixa un comentari