Publicat el 25/04/2014

 Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’investigació de la comissaria de Terrassa han detingut quatre homes i han imputat una dona com a presumptes autors d’una delicte contra la salut pública.


Dos dels detinguts i la dona imputada formarien part d’una mateixa família. Es tracta d’una parella i del pare de la dona, d’edats compreses entre els 23 i els 53 anys, nacionalitat dominicana i veïns de Terrassa. Els altres dos detinguts serien un home, de 26 anys de nacionalitat espanyola i veí de Vacarisses, i un altre home de 30 anys, de nacionalitat marroquina i veí de l’Hospitalet de Llobregat.


La investigació es va iniciar el mes de març arran d’una informació anònima rebuda pels agents on es donava l’adreça exacta d’un pis on s’estaria cultivant i traficant amb marihuana. El passat 14 d’abril, en el transcurs de la investigació els agents van poder observar com dos dels ara detinguts treien de l’habitatge una gran bossa negra i la ficaven en un cotxe. En aquell moment els agents van interceptar-los i els van localitzar una bossa amb més de 10 kg de cabdells de marihuana i més de 15000 euros en efectiu. Un dels homes va intentar fugir del lloc però l’investigador va poder aturar-lo i tots dos homes van quedar detinguts.
Al domicili d’on havien agafat la droga, hi havia dos homes que també van resultar detinguts i una dona a càrrec de la qual hi havia dos menors d’edat que va quedar denunciada.
Per tal de continuar avançant en la investigació, els agents van sol·licitar al Jutjat d’Instrucció número 4 de Terrassa  una entrada i perquisició al domicili la qual es va dur a terme l’endemà del dia de les detencions.
Com a resultat del registre al pis es va trobar una terrassa amb una gran plantació de marihuana (466 plantes) perfectament adequada, alimentada per sistemes d’il·luminació i ventilació artificials i un sistema d’extracció artificial amb filtres per tal d’evitar la detecció d’olors des de l’exterior. Així mateix es van trobar d’altres indicis com balances de precisió i diners fraccionats en efectiu.
La investigació va permetre determinar que les tres persones que vivien al pis registrat es dediquen de manera habitual a l’elaboració i cultiu i tractament de la marihuana per a la seva distribució i tràfic i els altres dos homes detinguts haurien adquirit presumptament la droga per la seva venda al detall.


Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 16 d’abril davant el Jutjat d’instrucció Núm.1 de Terrassa, jutjat en funcions de guàrdia, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Alguns dels detinguts ja presentaven antecedents per fets similars.

Deixa un comentari