Publicat el 17/02/2014

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de l’Eixample han detingut, en tan sols cinc dies, cinc persones sense documentar, com a autores d’un presumpte delicte de furt pel mètode de ‘la taca’. Les detencions van tenir lloc els passats dies 6 i 10 de febrer al districte de l’Eixample.


Aquestes detencions s’engloben dins d’un dispositiu de la comissaria de l’Eixample per tal de prevenir els furts coneguts amb el nom de ‘la taca’. Aquests furts segueixen un mateix modus operandi, consistent en què un individu s’apropa a la víctima, li taca la roba amb un líquid i un segon individu s’ofereix, molt amablement, a netejar-li. Aprofitant el descuit de la víctima li treu la cartera, el telèfon o el primer que troba.


Per aquesta raó els mossos han intensificat la vigilància en zones on, per la seva afluència de turisme, es produeixen més fets, com ara parades de l’aerobús, zones d’interès turístic i de grans aglomeracions, etc.


El dia 6 de febrer a les 23:20 hores, agents de paisà van observar tres homes controlant els turistes que baixaven de l’aerobús. Quan un d’ells es va apropar a una possible víctima per tal de dir-li que s’havia tacat, els agents es van identificar com a policies i els tres homes van sortir corrents llençant un pot a terra amb el que havien tacat a la víctima. Finalment, el grup va ser aturat i detingut.


Quatre dies després, el 10 de febrer, sobre les 07:30 hores del matí, uns agents de paisà van detenir dues persones més mentre intentaven treure a un turista una bossa de mà amb objectes per valor de 1300 euros aproximadament, utilitzant el mètode de la taca.
Cal tenir en compte que les persones que acostumen a practicar aquest mètode són carteristes experimentats i tenen una gran habilitat per emportar-se les pertinences dels altres.


En tots els casos, els detinguts tenen múltiples antecedents per fets similars.


Els Mossos d’Esquadra mantindran actiu el dispositiu per tal de neutralitzar l’acció dels carteristes que actuen a la zona i que utilitzen aquest modus operandi per distreure a la víctima que, en la majoria dels casos, acaba d’arribar a la capital catalana.


La pressió policial que exerceixen els agents en els punts turístics del districte ha comportat que durant els darrers anys s’hagi experimentat un notable descens dels furts a l’Eixample i a la resta de la ciutat.


Deixa un comentari