Publicat el 28/02/2014

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha rebut als representants de la Plataforma d’Afectats per les Preferents. Durant la trobada, que s’ha fet al Saló de Plens, els membres d’aquest col·lectiu li han lliurat un pin que commemora els 2 anys que fa que cada dijous es manifesten a la plaça de la Vila reclamant a les entitats financeres una solució al problema de les preferents.
Durant la trobada, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha afirmat que calia fer aquest reconeixement institucional “a persones que lluiten per recuperar el que és seu, que els ha costat molt d’adquirir i que és el fruit i el treball d’una vida”. “Les manifestacions que es duen a terme cada dijous i el treball en comú són una mostra de solidaritat i també de dignitat”, ha afegit l’alcalde.
Per la seva banda, els membres del col·lectiu han afirmat que seguiran lluitant i manifestant-se perquè es conegui la seva problemàtica i per reclamar solucions.
En relació a aquest tema, l’Oficina d’assessorament i informació sobre les participacions preferents que l’Ajuntament de Badalona té en funcionament des del mes de maig de 2012 ha rebut fins al 31 de desembre de 2013 un total de 661 consultes sobre serveis bancaris. Aquesta xifra suposa un increment del 600% sobre el percentatge de consultes que en relació a temes bancaris es rebien a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC).
 L’objectiu d’aquesta Oficina d’assessorament i informació sobre les participacions preferents ha estat atendre les nombroses consultes que els afectats per la comercialització d’aquests valors financers de risc estaven adreçant a diversos departaments municipals.

Deixa un comentari