Publicat el 09/04/2014

L´Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i el Club Joventut Badalona han formalitzat un acord de col·laboració que estableix que durant l´any 2014 els cardiòlegs pediàtrics del centre badaloní revisaran exhaustivament la salut cardiològica dels jugadors de la Penya que tenen entre 8 i 18 anys. L´objectiu és prevenir que, en la pràctica continuada de l´esport de competició, els esportistes pateixin problemes de salut relacionats amb malalties cardíaques.
El Joventut té actualment en plantilla més de 300 jugadors que es troben entre els 8 anys i la majoria d´edat. Com a la resta dels qui formen part de la plantilla de la Penya, se´ls fan revisions mèdiques generals periòdicament. L’acord amb Germans Trias permet que, a més, aquests infants i joves disposin d´una història clínica dirigida a antecedents familiars de cardiopatia, d´una exploració clínica cardiològica i de proves més especialitzades com l’electrocardiograma i l’ecocardiografia. Enguany es revisarà més d’un centenar d’aquests joves.
En cas que se´ls detectés qualsevol problema cardiovascular, els professionals de la nova Unitat de Cardiologia Esportiva de Germans Trias complementaran el diagnòstic amb altres estudis com proves d´esforç, registres de l´activitat elèctrica del cor durant 24 hores i ressonància magnètica.
Les revisions ja han començat i les dades que se´n derivin serviran també per fer recerca clínica, ja que una de les professionals que participa en el projecte és una de les beneficiàries de la segona convocatòria dels ajuts Germans Trias Talents promoguts per l’hospital, l’Institut Germans Trias i la Fundació Catalunya-La Pedrera.
L’acord de col·laboració té, doncs, un triple benefici. Per als jugadors i les seves famílies, perquè poden conèixer l´estat de salut cardíaca dels joves a partir de la revisió que ofereix un hospital públic i d´alta complexitat i expertesa com és Germans Trias; per al club, que podrà confirmar que l’estat de salut dels jugadors permet que puguin practicar basquetbol, i per a l´hospital, que continua consolidant el seu paper de centre de referència en cardiologia pediàtrica al Barcelonès Nord i el Maresme, i que guanya expertesa.
Si Joventut i Germans Trias consideren que l’acord ha tingut bons resultats, es plantejarà donar-li continuïtat.

Deixa un comentari