Publicat el 19/03/2014

El passat dimarts va tenir lloc l’acte de lliurament del Segell Infoparticipa als 36 ajuntaments catalans que l’han obtingut, entre els quals hi ha el de Premià de Mar. Es tracta d’un distintiu a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB que es basa en els resultats d´avaluar aquests webs, publicats al Mapa Infoparticip@.
La concessió del Segell es va realitzar en un acte celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona presidit pel rector de la UAB, Ferran Sancho i la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega. Per part de l’Ajuntament de Premià de Mar hi van assistir l’alcalde, Miquel Buch, i la regidora de Comunicació, Olga Safont.
Per garantir la imparcialitat de la concessió d´aquest distintiu es va constituir un Consell Certificador que va acordar concedir el Segell Infoparticipa als webs de 34 ajuntaments. A més, el consell va voler atorgar-lo també, de manera excepcional, a dos ajuntaments que compten amb la puntuació requerida però els falta complir un indicador. Finalment, 12 ajuntaments que no havien obtingut el segell van rebre menció o reconeixement.
El Mapa Infoparticip@ és la versió més recent d´una plataforma en línia, el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local, que va ser desenvolupada el 2012 pel LPCCP. La versió actual proporciona més prestacions per als investigadors i els usuaris, i un enfocament més ampli que permet incorporar una primera avaluació dels ajuntaments més grans d´Aragó, Andalusia, Canàries, Galícia i Madrid.

Deixa un comentari