Publicat el 19/03/2014

L’Ajuntament d´Alella , el passat 18 de març, va rebre el Segell #Infoparticipa, una distinció que acredita la transparència dels continguts del web municipal. Alella.cat ha assolit una puntuació del 85,37% sobre 100 en els indicadors de transparència de la informació publicada al web municipal segons el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 
La concessió del Segell va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona en un acte presidit pel rector de la UAB, Ferran Sancho, i la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega.
El Segell Infoparticipa es basa en els resultats de l´avaluació dels webs municipals a partir de 41 preguntes formulades per indagar si ofereixen informació sobre quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com informen de la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.
Per garantir la imparcialitat de la concessió d´aquest distintiu, es va constituir un Consell Certificador el desembre passat. El Consell va acordar concedir el Segell Infoparticipa als webs de 34 ajuntaments catalans. A més, de forma excepcional, va acordar atorgar-lo també a dos ajuntaments que compten amb la puntuació requerida però els falta complir un indicador.
Dels trenta municipis del Maresme, només quatre han rebut aquesta distinció: Alella, Calella, Mataró i Premià de Mar.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon