Publicat el 17/01/2014

El TecnoCampus i INDESCAT, clúster català de la indústria de l´esport, llancen a partir de febrer el primer programa d’impuls a l’emprenedoria adreçat al món de l’esport. El programa d’emprenedoria, que es presentarà en la jornada Sportnomia, que tindrà lloc el 23 de gener al TecnoCampus, s’anomenarà InnoEmprèn Esports, i vol captar idees de negoci per transformar-les en projectes empresarials. Es tracta del primer programa d’aquest tipus a tot l’Estat en l’àmbit de l’emprenedoria de l’esport, on els experts vaticinen que els propers anys hi haurà grans possibilitats de creixement.
El programa d’emprenedoria en l’esport forma part d’un projecte més ampli, anomenat Sportnomia, que a banda de l’emprenedoria vol impulsar la transferència tecnològica, per afavorir i fer real la incorporació de la tecnologia al mercat esportiu, tant des de l’òptica dels teixits tècnics, com de la sensorització i medició del rendiment, la geolocalització, la conectivitat, l’alimentació i la salut a l’esport; CETEMMSA i TicSalut participaran en el desenvolupament d’aquest eix d’actuacions.


Jornada el 23 de gener
La jornada del proper dijous dia 23 de gener comptarà amb la participació d´esportistes i de persones que han trobat en l´esport una oportunitat de desenvolupament professional. A més, tots els inscrits podran participar en el “Getting Contacts! Sport&Wellness”, un espai de trobada que permetrà posar en contacte emprenedors, empresaris i professionals de l’esport.
La jornada tindrà una ponència inicial de l’esportista Josef Ajram, que analitzarà l’impacte econòmic de l’esport. A continuació, es farà la taula rodona “Com l’esport pot actuar com a motor econòmic en un territori?”, en què participaran, a més d’Ajram, l’economista especialitzat en economia de l’esport Carles Murillo, l’expert en màrqueting Raul Ciprés i el director del clúster de la industria catalana de l’esport INDESCAT, Xavi Esteve.


Tecnocampus
El TecnoCampus Mataró-Maresme és un parc amb seu a la ciutat de Mataró, a la comarca del Maresme. Inaugurat l’any 2010, la seva missió és actuar com a principal motor a nivell territorial per crear, captar, potenciar i retenir el talent necessari pel desenvolupament econòmic i social del seu entorn d’influència. Per aconseguir-ho fomenta una cultura emprenedora a tots els nivells formatius, amb programes d´incubadora i preincubadora de projectes empresarials. L´objectiu és esdevenir un focus d’atracció d’inversions per a l’activitat empresarial. En el vessant universitaris imparteix titulacions de grau i de postgrau en tres centres universitaris adscrits a la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra.
El TecnoCampus és membre de la Xarxa de Parcs Tecnològics de Catalunya (XPCAT), de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) i de l’International Association of Science and Technology Parks (IASP), entre d’altres.
Tecnocampus, Torre TCM 2 Planta baixa | Av. Ernest Lluch 32 (Porta Laietana) Mataró Tel. 93 169 65 00 | Fax. 93 169 65 05 www.tecnocampus.cat


INDESCAT i el sector de l’esport a Catalunya
INDESCAT és el clúster català de la indústria de l´esport i té la missió d´aglutinar les empreses i centres de recerca vinculats al món de l´esport. L´objectiu fonamental de l’associació és desenvolupar accions que millorin la competitivitat de les empreses, tot afavorint el desenvolupament de productes i serveis innovadors. Les actuacions d´INDESCAT es dirigeixen als 3 segments de la indústria de l´esport: instal”lacions, esdeveniments i béns esportius.
A Catalunya existeixen més de 500 empreses vinculades al món de l´esport, que representen una facturació de més de 4.000 milions d´euros i més de 20.000 llocs de treball.

Deixa un comentari