Publicat el 24/04/2014

El dia 29 d’abril és el dia Internacional de la Dansa, data que commemora el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern.
La Cia INsomnes, companyia de dansa mataronina formada per Bàrbara Martín i Carla Pérez impulsa aquest any un programa d’actes relacionats amb la dansa que rep el nom de “29 ÉS DANSA“.
La proposta està estretament vinculada a la ciutat de Mataró i busca, a la vegada que popularitzar aquesta data, portar la dansa al carrer per tal d’apropar-la a tot tipus de públic.
L’agenda inclou un ampli ventall de propostes que tindran lloc durant tot el dia, donant la possibilitat als ciutadans de ser públic d’alguns dels actes i de participar activament en altres activitats.


EM BALLES?
Hora d’inici: 11h
No importa quan, on, com ni amb qui. L’important és ballar! El dia 29 el carrer no serà només un lloc de pas. Troba la càmera que passejarà per Mataró i regala’ns un moviment! El dia 11 de maig podreu veure el resultat final amb les imatges de tots els que heu passat per l’ Em Balles? a l’Arcàdia Cafè Cultural a les 19.30h. Organitza: Cia INsomnes


JAM NINS 
Horari: de 17.30h a 18h Grup 5-9 anys
 de 18h a 18.30h Grup 10-14 anys
Espai:
Pati de la residència de Sant Josep
El dia 29 serà especial i volem sortir a ballar al carrer. Si us encanta ballar, si no ho heu provat mai o si no sabeu perquè però sou d’aquells que no podeu parar de moure els peus; ens trobarem al pati de la residència de Sant Josep i acompanyats per un grup de músics passarem una tarda plena de dansa.
Organitza: Cia INsomnes


DANSA I SOCIETAT
Horari: 19h
Espai: El Públic.
Xerrada sobre el poder comunicatiu de la dansa i el moviment a càrrec d’Helena Patricio. A posteriori s’iniciarà una taula rodona sobre la situació actual de la dansa a Mataró i a la resta del país, amb la participació de representants d’entitats i organismes relacionats amb la dansa a la ciutat.
Organitza: Cia INsomnes i El Públic . Col·Labora: Ajuntament de Mataró


A MATARÓ ES BALLA
Horari: 20.30h (exposició permanent fins el dia 11 de maig)
Espai:
Arcàdia Cafè Cultural
Inauguració de l’exposició A Mataró es balla, amb un recull de fotografies que mostren a mataronins i mataronines ballant a diferents indrets de la ciutat. La inauguració comptarà amb una performance a càrrec d’un grup de dansa.
Organitza: Cia INsomnes i Arcàdia Cafè Cultural


RECORDANT ANTIGUES PASSES
Horari: 20.30h
Espai: El Foment
Projecció del film Siete Novias para Siete Hermanos, un clàssic del cinema del 1954 dirigit per Stanley Donen i coreografiat per Michael Kidd, per a recordar la primera generació de musicals que va aparèixer a les nostres pantalles.
Organitza: Cia INsomnes


JAM DE DANSA
Horari: 21.15h
Espai:
Pati de la residència de Sant Josep
Un espai únic, un dia que s’acaba i música en directe. Això i ganes de seguir ballant és l’únic que necessitem per trobar-nos i celebrar aquest primer 29 és Dansa.
Organitza: Cia Insomnes
Totes les activitats seran gratuïtes i compten amb la col·laboració d’altres entitats de la ciutat i de l’Ajuntament de Mataró.
Per fer-ne un seguiment;
Twitter #29ésdansa
Facebook
www.facebook.com/29esdansa

Deixa un comentari