Publicat el 13/01/2014

El Ple municipal ha aprovat inicialment aquest dijous 9 de gener el pressupost de l’Ajuntament que enguany ascendeix a 11.956.457€, amb un increment del 15,94% (1.643.957€ més) respecte al pressupost de 2013. Els comptes generals han estat elaborats prenent com a premissa la reducció d’ingressos provinents de la baixada d’impostos i la previsible rebaixa de les aportacions procedents d’altres administracions, però amb la voluntat de mantenir les polítiques socials i els nivells de serveis que es presten a la població.
Els pressupostos s’han aprovat inicialment amb els vots a favor d’ERC+SxA, CiU, PSC i PP i el vot en contra de Gd’A. L’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, ha explicat a la sessió plenària que es tracta d’un pressupost
“de continuïtat que no atura les actuacions de millora del municipi i que incrementa els recursos destinats als serveis a les persones, fent un reajustament de les regidories més estructurals”.
L’increment pressupostari es justifica per un augment de les inversions, que passen del 2 al 15% del pressupost, respecte a l’exercici anterior: de 187.000€ del pressupost inicial de 2013 a 1.784.100€ d’enguany. L’augment està vinculat directament a una partida de 1,6 milions d´euros destinada a la millora de l’enllumenat públic del municipi que es preveu finançar a través d’una operació de préstec. Aquesta actuació inclou el desenvolupament d’un projecte de millora de l’eficiència energètica a tot el municipi, a partir del qual es preveu un estalvi econòmic aproximat de 150.000 euros l’any. També es preveu la substitució de l’enllumenat en tres sectors del poble —dos d’Alella Parc i un de Can Sors— que han quedat obsolets. La resta de les inversions —134.000 euros— es finançaran amb recursos propis procedents de l’estalvi pressupostari.

Deixa un comentari

Germans Homs 1852
Servei de neteja Pere i Angel
Meslloc