Publicat el 27/06/2014

Òmnium Mataró ha decidit atorgar la Distinció Òmnium 2014 al periodista mataroní Manuel Cuyàs i Gibert (1952). L’entitat fa anys que atorga aquesta distinció anualment a una persona o entitat que hagi contribuït significativament a la defensa de la llengua, la cultura o del país.
Enguany, la Junta de l’entitat ha decidit que Cuyàs rebés aquesta Distinció i ho fes per la seva trajectòria personal, cultural i de projecció de la nostra ciutat. Des dels seus inicis, els escrits del periodista han projectat Mataró i la seva gent i han sigut una bona mostra de la defensa de la cultura i la llengua del nostre país.
A més, amb la seva feina de periodista però també com a directiu d’El Punt primer i del Punt Avui posteriorment ha ajudat a consolidar la premsa diària en català.
La distinció Òmnium Mataró 2014 es lliurarà el dimecres dia 9 de juliol a les 20 hores a la seu d’Òmnium Mataró-Maresme, c/. Argentona, 59. Durant l’acte hi haurà actuacions musicals i s’aprofitarà per acomiadar la temporada 2013-2014 de l’entitat.
Manuel Cuyàs ha publicat enguany ‘El nét del pirata’ (Proa), llibre de memòries en el qual evoca la història de la seva família i el món que l’ha envoltat. Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, Manuel Cuyàs va ser cofundador del setmanari El Maresme i el 1987 va començar a col·laborar com a articulista d’opinió a El Punt Avui. Després de ser director editorial d’El Punt del Maresme i de ser director de l’edició Catalunya d’El Punt, Manuel Cuyàs va col·laborar amb el president Jordi Pujol a escriure els tres volums de les seves memòries. Ha escrit diversos llibres sobre Mataró i el Maresme i actualment escriu un article diari a El Punt Avui. Participa també en tertúlies a RAC1, Catalunya Ràdio, TV3, 8TV i TVE.

Deixa un comentari