Publicat el 30/05/2014

Llavaneres vol estrènyer la relació amb la Fundació Palau de Caldes d´Estrac. El municipi, juntament amb els ajuntaments de Caldes d´Estrac i de Sant Vicenç de Montalt, aposta per col·laborar amb l´entitat i en aquests moments s´està acabant de definir un conveni per tal d´integrar els tres pobles en el Festival d´Estiu de Poesia de la Fundació.
En aquest context, el director del centre, Pere Almeda, ha visitat aquesta setmana, acompanyat dels regidors de Cultura de Llavaneres, Joan Mora, i de Sant Vicenç, Amadeu Clofent, el Museu Arxiu de Can Caralt. Almeda s´ha mostrat gratament sorprès per la importància del patrimoni cultural que s´hi exhibeix.
La Regidoria de Cultura és a punt de tancar un acord de col·laboració amb la Fundació Palau, que vol involucrar els ajuntaments i els pobles de Llavaneres, Sant Vicenç i Caldes d’Estrac en el Festival d’Estiu de Poesia, que se celebra al mes de juliol. La proposta és fer itinerant una de les activitats i, per començar, s’estrenaria Llavaneres, que és previst que aculli un concert diumenge 6 de juliol, al vespre.
“És una proposta molt interessant per estrènyer els llaços amb Sant Vicenç i Caldes en matèria cultural”, ha destacat Joan Mora, regidor de Cultura de Llavaneres, que dimarts passat va acompanyar a Can Caralt el director de la Fundació, Pere Almeda, i el regidor de Cultura de Sant Vicenç de Montalt, Amadeu Clofent. El director del Museu, Lluís Albertí, va fer-los una visita comentada, juntament amb Ferran Manau i Enric Roma, tots dos membres de la junta de l´Organisme Autònom Municipal Museu Arxiu i cofundadors del projecte museístic.
Fons patrimonial
El Museu Arxiu de Llavaneres disposa d´un important fons patrimonial. Hi destaca especialment la pinacoteca, amb obres de Rafael Durancamps, Albert Ràfols-Casamada, Antoni Tàpies, Joan Miró o Josep Guinovart, entre d’altres; i també la sala d´escultura, que dóna cabuda a un fons patrimonial amb noms com Manolo Hugué, Josep Maria Subirachs o Manuel Cusachs. A més, a l´Arxiu es guarden documents antics i de gran valor historiogràfic.
El director de la Fundació Palau, Pere Almeda, es va mostrar molt interessat per tot el fons patrimonial de què disposa el Museu de Llavaneres, amb qui ja han intercanviat catàlegs.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Meslloc
Servei de neteja Pere i Angel