Publicat el 05/02/2014

 Davant aquests fets la presidenta de l’ICD ha reiterat el ple suport del Govern a les dones que travessen situacions de violència masclista i al seu entorn, així com el compromís d’avançar en la protecció de les dones, els protocols d’actuació i els mecanismes de prevenció i detecció precoç. “La lluita contra la violència masclista i la seva eradicació és una prioritat del Govern de la Generalitat de Catalunya”, ha afirmat.
Montse Gatell s’ha referit a la importància de la prevenció i la sensibilització com les eines principals per tal que fets com aquest no tornin a passar. I ha explicat que
“només des de l’anticipació al crim es pot treballar en la seguretat de les eventuals víctimes, i sabent que només un canvi de l’imaginari i les estructures socials, una autèntica revolució en clau de gènere, és allò que pot acabar d’arrel amb la violència contra les dones”.
També ha subratllat que “la violència és una xacra que només arribarem a eradicar si hi ha una assumpció dels valors de la igualtat efectiva entre dones i homes i una suma real i responsable de complicitats”.


Davant aquest nou cas, la presidenta de l’ICD ha insistit que les dones que es trobin en aquesta situació o les persones del seu entorn no dubtin en trucar al telèfon 900 900 120, que és un servei 24 hores, confidencial i gratuït, o s’adrecin a algun dels serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que ofereixen atenció de proximitat  en tot el territori de Catalunya.

Deixa un comentari

Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
Servei de neteja Pere i Angel
Meslloc