Publicat el 27/04/2018

De l’11 al 27 de maig se celebrarà la sisena edició del festival Revela’T de Fotografia Analògica a Vilassar de Dalt

Oferirà exposicions, tallers, conferències, visites guiades amb els autors, intercanvis i venda de material i obra gràfica. Consolidat com a referent internacional, el Revela’T 2018 es presenta sota el lema “Odisseys”, remetent a L’Odissea d’Homer, i, amb més de 30 exposicions, apropa projectes fotogràfics de llarga durada, que esdevenen viatges creatius i personals plens d’aventures de la mà d’artistes com Jeff Bridges (EUA), Ferran Freixa (Catalunya), Ariko Inaoka (Japó), Ryan Wiedeman (EUA) o Alejandro Chaskielberg (Argentina), entre d’altres.

Alhora, el Revela’T 2018 redobla també la seva connexió amb Barcelona amb l’OFF Revela’T, presentant 20 exposicions a 13 galeries de la capital. I en la seva vessant de creació, Revela’T consolida la Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica i inicia el projecte “Fotògrafs en residència”.

Revela’T és el Festival de Fotografia Analògica que se celebra anualment a diferents espais de Vilassar de Dalt. Una trobada que acull exposicions, tallers, conferències i visites guiades amb els propis autors, així com música i d’altres activitats paral·leles al voltant del món de la fotografia analògica.

El festival Revela’T s’ha convertit en els darrers cinc anys en un esdeveniment d’innovació cultural i referent internacional en el món de la fotografia analògica. Sobre aquest eix s’han anat perfilant exposicions, seminaris, intercanvis i venda de material i obra gràfica, amb una participació de més de 12.000 persones en l’edició del 2017.

La sisena edició del festival Revela’T tindrà lloc entre l’11 i el 27 de maig i es presenta sota el lema “Odisseys”, que remet al poema d’Homer L’Odissea, que relata les aventures d’Odisseu (Ulisses) en el seu viatge des de la conquerida Troia fins que torna a casa, a Itaca. La fotografia analògica propicia abordar projectes amb una mirada i un tempo més reposats, projectes de llarga durada on el propi camí esdevé el protagonista, i que moltes vegades es converteix en un projecte de vida, on el fotògraf madura amb ell.

Enguany, al Festival, el cap de setmana principal, del 25 al 27 de maig, hi haurà fira comercial, market de venda directa d’obra, xerrades, demostracions, etc. El cap de setmana anterior, del 18 al 20 de maig, també estarà ple d’activitats, enfocades sobretot al fotollibre i al cinema. També, des d’una perspectiva social i cultural, es durà a terme un projecte de FotoTeràpia, més enllà de les ja habituals visites escolars durant els dies del festival.

D’altra banda, en les properes setmanes es donarà a conèixer tota la programació del festival.

Deixa un comentari