Publicat el 20/06/2018

El festival ‘Poesia i+’ comptarà amb Miquel Barceló, Pascal Comelade, Dolors Miquel, Josep Pedrals i David Fernández, entre d’altres

Del 5 al 15 de juliol, Caldes d’Estrac i altres municipis maresmencs (Canet de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Arenys de Mar i Dosrius) acolliran el festival Poesia i +, organitzat per la Fundació Palau, un dels més actius i innovadors de la creació poètica i artística contemporània.

El Poesia i+ 2018 comptarà amb poetes, artistes i músics de diverses generacions, estils i procedències que es reuniran en els diversos escenaris del festival per reivindicar més que mai la força i la vigència de la paraula. I ho faran d’una manera especial, a tocar del públic: en espais i entorns privilegiats del Maresme, pròxims i d’aforament reduït.

Entre les actuacions destaca la de l’artista mallorquí Miquel Barceló i que coincideix amb l’exposició Pregon desig a la Fundació Palau. Barceló protagonitzarà amb el músic Pascal Comelade una acció molt especial a Caldes d’Estrac.

En aquesta edició, el Poesia i + ha volgut posar l’accent en les noves generacions de poetes, que ja estan marcant noves maneres de dir i fer poesia: Maria Sevilla, Míriam Cano, Blancallum Vidal, Miriam Reyes, Silvie Rothkovic, Laia Martínez i López i Jaume C. Pons Alorda. A més, continua reivindicant la figura de Palau i Fabre amb l’espectacle Palau6, que vol presentar en un nou format totes les cares del món creatiu de l’Alquimista, i un recital de Maria Cabrera i David Castillo per descobrir noves arestes en la seva poesia. El festival presentarà també un homenatge a Antoni Artigues, gran promotor de la poesia i amic íntim de Palau i Fabre; l’exposició Generació Horiginal, que recull la trajectòria del local fundat per Meritxell Cucurella, i tres noms indiscutibles de la poesia catalana actual: Dolors Miquel, Albert Roig i Josep Pedrals.

El ‘Poesia i +’ tancarà la seva edició el diumenge 15 de juliol a Caldes d’Estrac amb les veus de Josep Pedrals, Gerard Valverde i Miriam Reyes, acompanyades per la música de Ferran Palau i El Petit de Cal Eril.

 La imatge del Poesia I  + 2018
La imatge del festival Poesia i + d’enguany vol reivindicar la passió i l’eufòria per la poesia, dos dels principals elements identificatius del festival. I ho vol fer de nou amb el lema que ens ha acompanyat des de 2014: “+ poesia, si us plau”.

PROGRAMA ESPECÍFIC DEL POESIA I + A CALDES D’ESTRAC:

Divendres  6  de  juliol
Caldes d’Estrac. Lloc: Parc  de  Can  Muntanyà:
19.00  h  –  Biel  Mesquida  i  Vicenç  Altaió
20.00  h  –  Miquel  Barceló  i  Pascal  Comelade,  Despintura  fònica
Entrada:  25  euros
Exposició  Desig  pregonMiquel  Barceló  a  Josep  Palau  i  Fabre, oberta  fins  a  mitjanit  (entrada  lliure  amb  l’entrada  de  l’espectacle)

Divendres  13  de  juliol
Caldes d’Estrac. Fundació  Palau,  Sala  Antoni  Artigues:
19  h  –  Inauguració  de  l’exposició  Generació  Horiginal
Presentació  a  càrrec  dels  autors,  Marta  Huertas  i  Dídac  Rocher,  i  de  l’editora  del  llibre-catàleg,  Ester  Andorrà. Recital  amb  Meritxell  Cucurella,  Joan  Vigó  i  Laia  Martínez  i  López.
Entrada  lliure
Fundació  Palau,  Pati: 20.30  h  –  Maria  Sevilla  i  Joan Martínez,  /:/about:blank  @caldetes (b2b  live  set!)
Entrada  lliure
Parc  de  Can  Muntanyà: 21.30  h  –  Ovidi  4,  Cuidem-nos
Entrada:  12  euros

Dissabte  14  de  juliol
Caldes d’Estrac. Fundació  Palau,  Sala  Antoni  Artigues:
19.30  h  –  Presentació  del  vídeo  d’homenatge  a  Antoni  Artigues,  amb  guió  de  Carles Rebassa  i  producció  de  Clack
Entrada  lliure
Fundació  Palau,  Pati:
20  h  –  David  Castillo  i  Maria  Cabrera,
Poemes  de  teatre  i  d’alquímia
Entrada  lliure

Parc  de  Can  Muntanyà:
21  h  –  Nit  de  Poetes:  Dolors  Miquel,  Albert  Roig  i  Blancallum  Vidal
22.30  h  –  Enric  Montefusco,  Solo  show
Entrada:  12  euros

Diumenge  15  de  juliol
Caldes d’Estrac. Fundació  Palau,  Sala  Antoni  Artigues:
18  h  –  Josep  Pedrals  i  Gerard  Valverde,  El  concert  de  les  paraules (activitat  familiar)
19.30  h  –  Miriam  Reyes,  Aquí  estoy
Entrada  lliure
Parc  de  Can  Muntanyà:
21  h  –  Ferran  Palau, El  Petit  de  Cal  Eril i DJ  Diego  Armando
Entrada:  15  euros

Deixa un comentari