Publicat el 28/03/2014

Enguany es celebra a Calella la 41 edició de la Trobada Internacional de Cinema 9,5. Però Calella serà a més, la seu del 39 -Festival Europa 2014 de Cinema 9,5-, que es celebrarà al municipi del Maresme per tercera vegada.
El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, que començarà el proper 5 d’abril i permetrà gaudir de cinema i fotografia en tots els formats durant tot el mes, té aquest any una fita important amb la celebració del Festival Europeu que cada any es celebra a una ciutat diferent.
Santiago Marré serà el responsable que tot funcioni a la perfecció i no serà difícil, perquè és el responsable de la Trobada Internacional de Cinema 9,5 des que es va començar a celebrar a Calella, gràcies a la seva iniciativa, fa 41 anys.
Si la Trobada Internacional de 9,5, única a tot l’estat espanyol, reuneix cada any participants de França, Anglaterra, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Escòcia i altres estats europeus, per gaudir d’un festival fet a la seva mida: sortida cultural, un mercat del col·leccionista, les projeccions de les pel·lícules inscrites a competició i rodades en format original 9,5 i la gala de cloenda i lliurament de premis; la celebració del Festival Europa en el marc del FESTIMATGE farà que augmentin, sens dubte, el nombre de visitants que hi participin aquest any en la trobada a Calella.
El “Festival Europa de Cinema 9,5” es celebra cada any a una ciutat diferent. L’any passat va ser a Dijon, a França. Fa dos anys, a Bèlgica. Aquesta serà la tercera vegada que es celebra a Calella. La primera va ser l’any 1988 i el 1995 es celebrava per segon cop al municipi maresmenc.
En paraules de Xavier Rigola, president de Foto-Film Calella, entitat organitzadora del FESTIMATGE, “El certamen de 9’5 és la part romàntica del Festimatge. Cada any esperem més gent i gent més jove. És com la criatura que tots estimen i tots la cuidem. Intentem que estigui bé”. Rigola explica que el 9,5 “és un format no habitual, un format per a puristes del tema, per a molt especialistes. Cada cop hi ha menys gent que l’utilitza”. Respecte al responsable de la Trobada durant els 41 anys del certamen, Santiago Marré, en Rigola afirma que “s’ho ha guanyat a pols. Santi Marré ha fet el que havia de fer. Moltes coses es fan perquè ell té molta empenta”.

Deixa un comentari

GERMANS HOMS 10-18-2
Servei de neteja Pere i Angel
Meslloc