Publicat el 14/05/2014

El Govern de la Generalitat de Catalunya a proposta del Conseller de Cultura Ferran Mascarell va declarar ahir Bé Cultural d’Interès Nacional el dolmen de la Roca d’en Toni. La declaració es correspon a la categoria de monument Històric i de zona arqueològica.
El dolmen, símbol de Vilassar i referent de la Serralada Litoral, és un element rellevant dins el context megalític de can Boquet, al mateix temps que ha esdevingut una fita geogràfica i històrica.
A aquesta actuació, que col·loca un element del patrimoni de Vilassar en primera línea de referència a nivell nacional impulsada pel Govern de la Generalitat cal sumar les iniciatives que en volem portar a terme des de l’Ajuntament i el  Museu Arxiu per potenciar el llegat arqueològic: senyalització de la ruta arqueològica, restauració de les tombes medievals,elaboració d’un tríptic divulgatiu,  estudi a fons dels materials del jaciments de can Boquet dipositats a can Banús, etc…. un conjunt de propostes de difusió i de recerca que tenen com objectiu revaloritzar una de les zones arqueològiques més riques del nostre entorn: can Boquet.

Deixa un comentari

Servei de neteja Pere i Angel
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2