Publicat el 23/05/2014

El Departament de Cultura i el de Catalunya han signat un conveni mitjançant el qual impulsaran la venda de llibres a les llibreries des de les biblioteques.
L’objectiu de l’acord és cooperar per fomentar la lectura i la promoció i difusió del llibre, dels escriptors i dels agents implicats en l’àmbit editorial, així com impulsar una experiència innovadora pel que fa els canals de venda de llibres. D’aquesta manera, les biblioteques afegiran aquest servei a tots les altres que ja presten de consulta i préstec de llibres i activitats de foment de la lectura.
En el marc del conveni, es potenciarà, a partir de la tardor d’aquest any, la compra i venda de llibres (en paper i digitals) a les llibreries per part dels usuaris de biblioteques a través d’un portal digital i amb l’assessorament dels professionals de les biblioteques. Els llibres comprats es lliuraran als usuaris a la biblioteca, llibreria o domicili en un termini d’entre 24 i 48 hores. També es promourà l’establiment de prestatgeries de les llibreries a les biblioteques que actuïn com a aparadors de reclam (de títols i d’agenda) de les llibreries de proximitat i com a botigues ofertes als usuaris.
Inicialment s’organitzarà una prova pilot per a tipificar totes les casuístiques de compravenda de llibres que s´implantaran després a tot el territori,
Durant la presentació el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que “és bo que llibreries i biblioteques cooperin al màxim i treballin el més
profundament possible. És un criteri de treball cooperatiu, que plau al Gremi de Llibreters de Catalunya i al Departament de Cultura, perquè biblioteques i llibreries són dos sistemes que tenen moltes coses en comú i és bo que treballin plegats. El que es tracta és que construïm un país el més lector possible i que els dos artífexs de la promoció de la lectura treballin plegats”.
Mascarell ha ressaltat que
“un país lector, un país culturalment sòlid (i és el que
passa als països de referència), té una magnífica xarxa de biblioteques, té un índex molt alt de préstecs i alhora té un índex molt alt de compra de llibres. No són coses incompatibles, sinó que justament és gaudir de més oportunitats d’apropar-se al llibre”
.
El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, ha afirmat que el conveni
“genera una gran satisfacció perquè és un projecte transversal que s´adreça a un públic lector i que contribuirà que els usuaris puguin construir-se la seva biblioteca personal amb l´ajuda de Liberdrac i les llibreries que hi participen”.
En el marc de l’acord s’implementarà l’accés a les biblioteques públiques de Libridata, una plataforma digital que permet la consulta de disponibilitat dels títols de llibres i la seva ubicació a les llibreries, les consultes i descàrregues de la base de dades dels llibres editats a Espanya, així com la consulta de rànquings dels llibres més venuts; es potenciarà la compravenda de llibres en paper i digitals per part dels usuaris de biblioteques amb lliurament del llibre a la biblioteca, llibreria o domicili; s’implementarà Liberdrac, portal digital de les llibreries catalanes, a les biblioteques públiques que ha de permetre la compra venda de llibres digitals des de les biblioteques públiques

Deixa un comentari

Meslloc
Bosc Màgic dels Tions al Rukimon
GERMANS HOMS 10-18-2